Lisää

    USAn edustajainhuone hyväksyi TikTok-lain äänivyöryllä

    Yhdysvaltain edustajainhuone on äänestänyt lain puolesta, joka pakottaisi kiinalaisen ByteDance-yhtiön myymään TikTok-sovelluksensa tai kohtaamaan sovelluksen kiellon Yhdysvalloissa.

    World News Network

    Yhdysvaltain edustajainhuone on äänestänyt lain puolesta, joka pakottaisi kiinalaisen ByteDance-yhtiön myymään TikTok-sovelluksensa tai kohtaamaan sovelluksen kiellon Yhdysvalloissa. Laki hyväksyttiin äänin 336–90.

    Laki perustuu huoliin siitä, että Kiinan hallitus voisi käyttää TikTokia vakoiluun tai propagandaan. Laki antaisi ByteDancelle 6 kuukautta aikaa myydä TikTok yhdysvaltalaiselle yhtiölle. Jos myyntiä ei saada aikaan 6 kuukauden kuluessa, TikTok kiellettäisiin Yhdysvalloissa. Käytännössä sovelluksen latausmahdollisuus estettäisiin poistamalla se sovelluskaupoista.

    Lain hyväksyminen on merkittävä voitto Yhdysvaltain hallitukselle, joka on jo pitkään painostanut ByteDancea myymään TikTokin. On kuitenkin epäselvää, onko ByteDance valmis myymään sovelluksen ja jos on, kenelle se myytäisiin.

    Laki on myös herättänyt huolta sananvapauden puolustajien keskuudessa, jotka pelkäävät, että se voisi johtaa muidenkin sovellusten kieltämiseen Yhdysvalloissa.

    TikTok-lailla vielä pitkä matka edessä

    Yhdysvaltain edustajainhuone on nyt äänestänyt lain ehdotuksen puolesta, mutta se siirtyy vielä senaatin käsittelyyn. Senaatin on hyväksyttävä ehdotus samalla tavalla, jotta se voi tulla laiksi.

    On mahdollista, että senaatti tekee muutoksia ehdotukseen tai hylkää sen kokonaan. On myös mahdollista, että edustajainhuone ja senaatti eivät pääse yksimielisyyteen ehdotuksesta, jolloin se ei tule laiksi.

    Verkkomedia

    Victor A. Lausas
    info@verkkomedia.org

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa