Lisää

  Israel murhasi jälleen apua odottavia Gazassa

  Israelin joukot ampuivat kuusi palestiinalaista ja haavoittivat kymmeniä muita, kun väkijoukko odotti avustusautoja Gazan kaupungissa.

  World News Network

  Lue taustaa: Israel ampuu Gazassa avustusautoja lähestyviä palestiinalaisia
  Lue lisää: Lisää Israelin iskuja apua odottavien Gazalaisten joukkoon

  Israelin puolustusvoimat ampuivat kuusi palestiinalaista ja haavoittivat kymmeniä muita, kun väkijoukko odotti avustusautoja Gazan kaupungissa, Gazan terveysministeriön virkamiehet sanoivat torstaina.

  Palestiinalaiset ryntäsivät hakemaan apua Kuwaitin liikenneympyrästä Gazan pohjoisosassa myöhään keskiviikkoiltana, kun Israelin joukot avasivat tulen, asukkaat ja terveysviranomaiset sanoivat. Israelin armeija ei vastannut välittömästi pyyntöön kommentoida tapausta.

  Gazan konflikti on ajanut suurimman osan erillisalueen 2,3 miljoonasta asukkaasta pakosalle, ja avunjakeluissa on ollut kaoottisia kohtauksia tuhoisin seurauksin, kun epätoivoiset, nälkäiset ihmiset ovat taistelleet saadakseen edes vähän syötävää.

  Jälleen uusi sotarikos

  Palestiinan terveysviranomaiset sanoivat 29. helmikuuta, että Israelin joukot ampuivat kuoliaaksi yli 100 palestiinalaista odottaessaan avun toimitusta lähellä Gazan kaupunkia.

  Al-Nuseiratin leirillä Gazan kaistan keskiosassa palestiinalaisten terveysviranomaisten mukaan kahdeksan ihmistä kuoli Israelin ilmaiskussa, joka osui avunjakelukeskukseen torstaina.

  Deir Al-Balahissa, myös Gazan keskivaiheilla, israelilainen ohjus osui taloon ja tappoi yhdeksän ihmistä, palestiinalaiset lääkärit kertoivat.

  Asukkaat sanoivat, että Israelin ilma- ja maapommitukset jatkuivat yön yli eri puolilla sijaitsevaa aluetta, mukaan lukien Rafahissa etelässä, josta yli miljoona pakolaista on hakenut suojaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa