Lisää

  Kaksi suomalaista vangittu törkeästä rahanpesusta epäiltynä

  Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä törkeää rahanpesua, jossa suomalainen yritys on vastaanottanut rahaa Ukrainasta suojavarusteiden ostamiseksi sotatoimialueelle.

  World News Network

  Esitutkinnan perusteella Ukrainan puolustusministeriön varoja lähetettiin suomalaiselle yrittäjälle 5,7 miljoonan euron edestä.

  Keskusrikospoliisi ja Ukrainan viranomaiset ovat tehneet tutkinnassa tiivistä yhteistyötä. Keskusrikospoliisi on esitutkinnassaan selvittänyt Suomessa asuvien henkilöiden ja suomalaisyritysten toimia. Ukrainan viranomaisilla on oma tutkinta meneillään. Keskusrikospoliisi epäilee rahan vastaanottajan syyllistyneen omassa toiminnassaan törkeään rahanpesuun tai törkeään kavallukseen. Epäiltynä on kolme Suomen kansalaista.

  Rahat lähetettiin Suomeen huhtikuussa 2022. Tehdyn sopimuksen mukaan suomalaisen yrittäjän oli määrä toimittaa lähetetyllä summalla suojaliivejä Ukrainan valtiolle. Yrittäjä kuitenkin toimitti liivejä Ukrainaan vain puolet pyydetystä määrästä, eikä summaa näin ollen käytetty kokonaisuudessaan liivihankintoihin. 

  – Esitutkinta on vielä alussa, joten rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Esitutkinnan perusteella osa rahoista päätyi suomalaisyrittäjän velkojen maksuun sekä auto- ja kesämökkihankintoihin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kaj Björkqvist Keskusrikospoliisista.

  Kaksi epäillyistä vangittiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa torstaina 14.3. todennäköisin syin törkeästä rahanpesusta epäiltynä. Kolmas henkilö on myös epäiltynä, mutta häntä ei vaadittu vangittavaksi.

  Esitutkinta asiassa jatkuu. Keskusrikospoliisi vastaa Suomessa tapahtuneiksi epäiltyjen rikosten esitutkinnasta ja vastaa niihin liittyviin kysymyksiin. Ukrainan viranomaiset tiedottavat omasta tutkinnastaan.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa