Lisää

  Netanyahun päivät alkavat olla luetut

  Yhdysvaltain senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumer vaati torstaina uusien vaalien järjestämistä Israelissa ja kritisoi ankarasti pääministeri Benjamin Netanyahua rauhan esteenä.

  World News Network

  Demokraatti Chuck Schumer, joka on pitkään ollut Israelin kannattaja ja Yhdysvaltain korkein juutalaisista vaaleilla valittu virkamies, sanoi senaatille, että Netanjahun hallitus ”ei enää sovi Israelin tarpeisiin.” Schumer piti puheensa senaatille viiden kuukauden sodan jälkeen, joka alkoi Hamasin militanttien hyökkäyksillä Israelia vastaan 7. lokakuuta 2023.

  ”Demokraattisella Israelilla on oikeus valita omat johtajansa, ja meidän pitäisi antaa pelimerkkien pudota vapaasti. Mutta tärkeintä on, että israelilaiset saisivat valita itse. Israelin tulevaisuudesta on käytävä uusi keskustelu lokakuun 7. päivän tapahtumien jälkeen”, Schumer sanoi.

  ”Mielestäni se onnistuu parhaiten järjestämällä vaalit”, hän lisäsi.

  Schumer sanoi, että Israelille olisi ”vakava virhe” hylätä kahden valtion ratkaisu, ja kehotti Israelin ja Gazan konfliktin neuvottelijoita tekemään kaikkensa varmistaakseen tulitauon, vapauttaakseen panttivankeja ja saadakseen humanitaarista apua Gazaan.

  Schumer ja muut johtavat demokraatit, mukaan lukien presidentti Joe Biden, ovat kohdanneet voimakasta kritiikkiä puolueen sisältä. Eikä vähiten Washingtonin ehdottomasta tuesta Israelille, Israelin Gazan Palestiinalaisväestölle aiheuttaman vaikutuksen takia.

  Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby sanoi, että Schumer oli ilmoittanut Valkoiselle talolle etukäteen puheesta. Puhetta ei oltu kielletty tai muokattu millään tavalla.

  Biden sanoo, että monet amerikkalaiset jakavat Schumerin huolen Israelista

  Presidentti Joe Biden sanoi perjantaina, että Yhdysvaltain senaattori Chuck Schumer toisti monen amerikkalaisen huolenaiheet vaatiessaan uusia vaaleja Israeliin, sekä kritisoidessaan ankarasti Israelin pääministeriä Benjamin Netanyahua rauhan esteenä.

  ”Hän piti hyvän puheen”, Biden sanoi Valkoisen talon ovaalissa toimistossa, kun toimittajat kysyivät Schumerin, senaatin enemmistöjohtajan, puheenvuorosta torstaina.

  ”Hän ilmaisi vakavan huolensa, jonka jakaa paitsi hän myös monet amerikkalaiset”, Biden sanoi ja lisäsi, että Schumer ilmoitti hänelle ja hänen henkilökunnalleen etukäteen puheesta.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa