Lisää

  Maltillinen yö Oulussa

  Oulun kenttäjohtoalueella ajettiin perjantai-illan ja lauantaiyön aikana noin 70 tehtävää. Juopuneet ja häiriökäyttäytyjät olivat tuttuun tapaan näkyvimmissä roolissa. Mukaan mahtui myös muun muassa pahoinpitelyitä, petoksia ja liikennetehtäviä.

  World News Network

  Oululaisnainen joutui nostohuijauksen uhriksi perjantaina alkuillasta Toppilassa. Naiselle entuudestaan tuntematon mies oli huutanut pysähtyneestä autosta naiselle tarvitsevansa apua. Mies oli kertonut naiselle, että hänen lompakkonsa on varastettu, eikä hänellä ollut rahaa ostaa ruokaa äidilleen ja itselleen. Pankkitunnukset kuitenkin toimivat.

  Mies oli pyytänyt, että nainen nostaa tililtään rahat, jotka mies siirtää verkkopankkinsa kautta ensin naisen tilille. Mies oli kehoittanut naista nostamaan tililtä 600 euroa ja näyttänyt tälle kuittia tekemästään 600 euron rahasiirrosta. Tässä vaiheessa nainen oli alkanut epäillä asiaa huijaukseksi ja kieltäytyi nostamasta rahoja. Mies oli kuitenkin painostanut naisen nostamaan  hänelle 300 euroa, koska nainen oli miehen mukaan hänelle nyt velkaa. Mies ilmoitti tyytyvänsä puoleen summasta, jonka oli naiselle siirtänyt. Asiaa tutkitaan lievänä petoksena.

  Kyseinen nostohuijaus on harmittavan yleinen rikos ja haluamme yhä korostaa, että älkää koskaan nostako tuntemattomille rahaa, vaikka nämä näyttäisivät kuitin siirrosta ja vaikuttaisi, että asiassa ei ole mitään hämärää. Huijarit selittävät, että rahojen siirtymisessä on pankeista johtuvaa viivettä ja vakuuttavat rahojen näkyvän tilillä ennen pitkää. Kuitit ovat kuitenkin tekaistuja, eivätkä rahat todellisuudessa koskaan saavu nostajan tilille.

  Nainen jätti taksin maksamatta ja löi kuljettajaa 

  Noin puolenyön aikaan Oulun keskustassa taksista jäänyt 40-vuotias nainen oli jättänyt matkansa maksamatta ja poistunut autosta. Taksin kuljettaja oli yrittänyt saada naista maksamaan matkansa, mutta rahojen sijaan kuljettaja oli saanut muutaman lyönnin kasvoihinsa. Myös auto oli saanut osumaa. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja lievänä petoksena.

  Liikennettä valvonutta partiota vastaan ajoi Lentokentäntiellä noin kello 18.30 kuljettaja, jonka kulkupelin nopeudeksi tutka näytti varmuusvähennyksen jälkeen 115 kilometriä tunnissa. Alueen nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Partio tavoitti Oulunsalon suuntaan ajaneen henkilöauton ennen Vihiluodon risteystä. Noin 40-vuotias mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa