Lisää

  Boeing-ilmiantaja ennusti kuolemansa, ei itsemurha

  62-vuotias John Barnett, Boeingin ex-työntekijä, löydettiin kuolleena Etelä-Carolinan Charlestonista lauantaina. Läheinen perhetuttu kertoo Barnettin epäilleen häneen kohdistuneen vakavaa uhkaa ja että jos jotain kävisi hänelle, se ei olisi itsemurha.

  World News Network

  Lue taustaa: Boeing-ilmiantaja John Barnett löytyi kuolleena
  Lue lisää: Spirit AeroSystemsin ilmiantaja Josh Dean on kuollut
  Lue lisää: Boeing syöksykierteessä, uusia ilmiantajia

  Poliisi tutkii tapausta. Barnett löydettiin hotellin parkkipaikalta Charlestonissa. Hänellä oli yksi kuolettava ampumahaava päässään ja viranomaisten mukaan hänen lähellään löytyi myös hopean värinen pistooli ja valkoinen paperilappu, joka muistutti muistilappua. Alustava kuolinsyyntutkimus on päätynyt itseaiheutettuun kuolemaan, mutta Charlestonin poliisi on jatkanut tapauksen tutkimista.

  Barnett jäi eläkkeelle Boeingilta vuonna 2019, 32 vuoden työuran jälkeen. Hän syytti Boeingia laadun laiminlyönnistä lentokoneiden rakennuksessa. Hän kertoi raportoineensa asiasta johdolle, mutta väitti tulleensa kokonaan sivuutetuksi. Boeing on kiistänyt nämä väitteet.

  Yhdysvaltalaiselle ABC News 4:lle haastattelussa puhunut Jennifer, joka ei halunnut sukunimeään julki ja jota kanava kuvailee Barnettin läheiseksi perhetutuksi, sanoo Barnettin pyytäneen, ettei Jennifer uskoisi mitään raportteja hänen mahdollisesta itsemurhastaan, jonkin aikaa ennen hänen kuolemaansa.

  Jenniferin mukaan Barnett sanoi: ”En minä pelkää”, lisäten ”Mutta jos minulle tapahtuu jotain, se ei ole itsemurha.”

  Jennifer jatkaa: ”Tiedän ettei hän tehnyt itsemurhaa. Hän rakasti elämää liikaa, hän rakasti perhettään liikaa, hän rakasti veljiään liikaa saattaakseen heidät tällaisen läpi, mitä he käyvät läpi juuri nyt. Uskon, ettei joku pitänyt siitä mitä hänellä oli sanottavaa ja halusi hiljentää hänet. Tekijä ei halunnut asian alkavan vainoamaan ketään, siksi he lavastivat sen itsemurhaksi.”

  Ei viitteitä itsetuhoisista aikeista

  Barnett oli keskellä oikeusjuttua koskien hänen ilmiantojaan kuollessaan. Hänen asianajajansa, Robert Turkewitz ja Brian Knowles, sanovat lausunnossa ettei ”ollut mitään viitteitä” siitä että hän olisi tehnyt itsemurhan.

  Lausunnossa todetaan: ”John oli keskellä asianomistajan kuulemista ilmianto-oikeudenkäynnissään, joka oli vihdoin loppusuoralla. Hän oli erittäin hyvällä tuulella ja odotti todella innolla pääsevänsä elämänsä tästä vaiheesta eroon ja jatkamaan eteenpäin. Emme havainneet mitään viitteitä siitä, että hän ottaisi oman henkensä. Kukaan ei voi uskoa tätä.

  Olemme kaikki järkyttyneitä. Tarvitsemme lisää tietoa siitä, mitä Johnille tapahtui. Charlestonin poliisin on tutkittava tämä tapaus perusteellisesti ja tarkasti ja kerrottava yleisölle, mitä he saavat selville. Mitään yksityiskohtaa ei saa jättää tutkimatta.”

  Boeing kommentoi asiaa Newsweekille: ”Olemme surullisia herra Barnettin poismenosta ja ajatuksemme ovat hänen perheensä ja ystäviensä luona.”

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeNewsweek

  Enemmän luettavaa