Lisää

  Poliisin tehovalvontaa Oulussa

  Joukkoliikennekadulla ajamisesta määrättiin eniten liikennevirhemaksuja Oulun poliisin tehovalvonnassa.

  World News Network

  Oulun poliisi kirjoitti 180 liikennevirhemaksua, yhdet sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja 25 pysäköintivirhemaksua Oulun keskustassa perjantai-iltana.

  Tehovalvonnalla poliisi puuttuu holtittomaan ja jopa vaarantavaan ajotapaan ja pyrkii parantamaan Oulun keskustan rapautunutta liikennekulttuuria.

  Liikennevirhemaksuja kirjoitettiin eniten Torikadun joukkoliikennekadulla ajamisesta.

  ”Joukkoliikennekadun tarkoitus on mahdollistaa turvallinen ja sujuva kulku linja-autoille ja takseille sekä suojaamattomille tienkäyttäjille, joita Torikadulla liikkuu paljon”, Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, ylikomisario Tommi Heikkilä muistuttaa.

  Poliisi joutui puuttumaan perjantaina myös pyöräteillä ja kävelykatu Rotuaarilla ajamiseen. Liikennevirhemaksuja kirjoitettiin lisäksi muun muassa linja-autokaistalla ajamisesta, liikennevalojen huonosta noudattamisesta, katsastamattomista autoista, taksivalaisimen puuttumisesta sekä matkapuhelimen käytöstä ajon aikana.

  Lisäksi poliisi puuttui suojaamatonta liikennettä haittaavaan ja vaarantavaan autojen pysäköintiin ja pysähtymiseen jalkakäytäville, pyöräteille tai liian lähelle suojatien etureunaa.

  Ajotapavalvonta ja suojaamaton liikenne ovat keskeisellä sijalla poliisin liikenneturvallisuustyössä. Suojaamattomaan liikenteeseen kiinnitetään erityistä huomiota Oulussa kevään aikana.

  Vaaranpaikat korostuvat viikonloppuiltaisin, kun keskustassa liikkuu paljon juhlijoita. Myös poliisi on läsnä näkyvästi ja valvoo yleisen järjestyksen ja turvallisuuden lisäksi myös liikennettä.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa