Lisää

    Ilmastoaktivistien tuomitseminen helpottuu Britanniassa

    Uskomus ilmastonmuutoksesta ei ole hyväksyttävä puolustus ilkivallalle, saati muulle rikolliselle toiminnalle.

    World News Network

    Iso-Britannian valitustuomioistuin on linjannut, etteivät ympäristöaktivistit voi vedota poliittisiin tai filosofisiin vakaumuksiinsa puolustuksekseen ollessaan syytettyinä ilkivallasta. Päätös tulee johtamaan aiempaa useamman mielenosoittajan tuomitsemiseen suoran toiminnan seurauksena.

    Eri ympäristöjärjestöt ovat pyrkineet kiinnittämään huomiota ilmastonmuutokseen muun muassa yritysten ja poliittisten puolueiden omaisuutta vahingoittamalla.

    Suoran toiminnan lisääntyminen on johtanut laajempaan mielenilmausten vastustamiseen Britanniassa ja muualla Euroopassa, etenkin ympäristöjärjestöjen kohdalla.

    Maanantain päätös käytännössä estää ilmastoaktivisteja käyttämästä uskomuksiaan ilmastonmuutoksen vaaroista puolustautuakseen ollessaan syytettyinä ilkivallasta.

    Yleinen syyttäjä Victoria Prentis, joka pyysi valitusoikeutta selventämään lakia ympäristöaktivistien vapauttavan päätöksen jälkeen viime vuonna, toivotti päätöksen tervetulleeksi.

    ”Vaikka oikeutta ilmaista mieltään on suojeltava, se ei oikeuta ilkivallantekoon riippumatta siitä, kuinka vahva vakaumus on”, hän sanoi lausunnossa.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa