Lisää

  Länsi-Uusimaan tehovalvonnan tulokset huolestuttavat poliisia

  Länsi-Uudenmaan poliisi pitää valvonnassa esiin tulleita, kännykän ja turvavöiden käyttämiseen liittyviä puutteita huolestuttavina.

  World News Network

  Poliisi ympäri Suomen valvoi viime viikon aikana tehostetusti turvavöiden ja kännykän käyttöä liikenteessä. Edellisvuoden tapaan tulokset olivat jälleen 11.–15.3. toteutetussa valvonnassa huolestuttavat. 

  Länsi-Uudellamaalla poliisi kirjoitti valvonnan aikana 145 sakkoa tai liikennevirhemaksua puuttuvista turvavöistä. Matkapuhelimen käytöstä ajon aikana samaisia merkintöjä tuli 129 kappaletta. Positiivisena huomiona voidaan kuitenkin pitää sitä, että lasten turvalaitteissa poliisi havaitsi puutteita onneksi vain viiden auton osalta.

  – Valvonnan tulokset ovat valitettavia sen vuoksi, että turvavöitä käyttämällä oltaisiin voitu välttää vuosittain useita vakavia loukkaantumisia ja myös kuolemia. Myös kännykän käyttö ajon aikana johtaa onnettomuuksiin, kun tarkkaavaisuus on jossain aivan muualla kuin missä sen kuuluisi olla, toteaa komisario Hannu Kontola.

  Näissä asioissa olisi autoilijoilla paljon parantamisen varaa. Turvavyön käyttö ei ole oma, vapaaehtoinen valinta, vaan sen käyttö on määrätty tieliikennelaissa pakolliseksi. Matkapuhelinta ei saa tieliikennelain mukaan ajon aikana käyttää siten, että pitää sitä kädessään. Erityisesti viestien kirjoittaminen ajon aikana aiheuttaa todellista vaaraa, kun katsetta ei pysty pitämään tiessä.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa