Lisää

  Yhdysvalloissa pohditaan Texasin rajavalvontalain kohtaloa

  Yhdysvaltojen Texasin osavaltion rajan ovat ylittäneet miljoonat laittomat siirtolaiset. Texasin osavaltiolla olisi lailliset keinot estää siirtolaisten virta, mutta Joe Bidenin hallinto tekee kaikkensa pitääkseen rajat auki. Tämä on johtanut määräysten edestakaiseen pallotteluun ja erittäin sekavaan tilanteeseen rajalla.

  World News Network

  Lue taustaa: Miksi Biden pitää rajat auki ja jopa lennättää siirtolaisia maahan?

  Yhdysvaltain muutoksenhakutuomioistuin alkoi kuunnella argumentteja keskiviikkona siitä, pitäisikö Texasin jatkaa republikaanien tukeman lain estämistä, joka valtuuttaisi osavaltion viranomaiset pidättämään ja asettamaan syytteeseen siirtolaisia laittomasta Yhdysvaltain ja Meksikon rajan ylittämisestä.

  New Orleansissa sijaitsevan 5. Yhdysvaltain muutoksenhakutuomioistuimen kolmen tuomarin paneeli käsittelee osavaltion valitusta tuomarin päätöksestä, joka esti SB4:nä tunnetun lain voimaantulon. Muutoksenhakutuomioistuimen paneeli joutuu pohtimaan asiaa samalla myös demokraattipresidentti Bidenin hallinnon ja kansalaisoikeusjärjestöjen kannalta.

  Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Samuel Alito esti maanantaina väliaikaisesti oikeudellisen päätöksen, joka antaisi Texasin osavaltion viranomaisille laajat valtuudet pidättää, asettaa syytteeseen ja määrätä poistettavaksi ihmisiä, jotka ylittävät rajan laittomasti Meksikosta.

  Alito antoi määräyksensä – demokraattipresidentti Joe Bidenin hallinnon pyynnöstä1 – sen jälkeen, kun New Orleansissa toimiva 5. Yhdysvaltain muutoksenhakutuomioistuin keskeytti lauantaina liittovaltion tuomarin päätöksen, joka oli estänyt republikaanien tukeman Texasin lain.

  5. Yhdysvaltain muutoksenhakutuomioistuin oli alun perin keskeyttänyt tuomion, ja Yhdysvaltain korkein oikeus vahvisti päätöksen tiistaina, mikä antoi Texasille hetken aikaa panna laki täytäntöön ja estää laittomien siirtolaisten virta. Kuitenkin, vain tunteja myöhemmin, erittäin epätavallisella liikkeellä, 5. Yhdysvaltain muutoksenhakutuomioistuimen kolmen tuomarin paneeli muutti aikaisemman päätöksensä äänin 2-1.

  Kiista Texasin laista on yksi republikaanien osavaltion virkamiesten ja Bidenin hallinnon välisistä oikeudellisista taisteluista osavaltion kyvystä valvoa rajaa. Texasin viranomaiset ovat syyttäneet Bideniä laittomista rajanylityspaikoista, jotka heidän mukaansa vievät osavaltioiden resursseja ja uhkaavat yleistä turvallisuutta.


  Viitteet
  1. https://shorty.fi/0Kp6

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa