Lisää

  Kierrätyskeskuksen keräysauton kiertue alkaa taas

  Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräysauto lähtee liikkeelle maaliskuun lopussa. Se kiertää toukokuun lopulle saakka lähes 200 osoitteessa Helsingin ja Vantaan asuinalueilla. Syksyllä on vuorossa keräyskierros Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.

  World News Network

  Kaupunkilaiset voivat tuoda keräysautoon maksutta lähes kaikenlaista uudelleenkäyttöön sopivaa, hyväkuntoista kodin käyttö- ja sisustustavaraa astioista urheilutarvikkeisiin, leluista lautapeleihin sekä työkaluista puutarhatarvikkeisiin. Niin ikään laukut, vaatteet, kengät, kodin tekstiilit ja käsityömateriaalit ovat tervetulleita. Polkupyöriä ja kodin pienehköä elektroniikkaa voi tuoda kaikenkuntoisena.

  Keräysautolla ei oteta vastaan huonekaluja, ja myös suuremmat lahjoitusmäärät kannattaa viedä suoraan kierrätysmyymälöiden lahjoituspisteisiin, jotta asiointi keräysautolla olisi mahdollisimman sujuvaa.  

  ”Pyrimme tekemään tavaroiden kiertoon laittamisen mahdollisimman helpoksi. Keräysautot ovat yksi keino tähän. Sen rinnalla kehitämme Boksi-lahjoituspisteverkostoamme. Tavoitteenamme on, että jatkossa yhä useammasta ostos- ja kauppakeskuksesta löytyisi myös Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste. Nyt niitä on pääkaupunkiseudulla jo parisenkymmentä”, kertoo Kierrätyskeskuksen palvelupäällikkö Satu Mäkinen.

  Viime vuoden kevät- ja syyskierroksilla Kierrätyskeskuksen keräysautolla kävi yli 5 000 pääkaupunkiseutulaista ja tavaralahjoitukset mahdollistivat noin 550 000 kilon säästön kiinteissä luonnonvaroissa.

  Kaikki pysähtymispaikat ja -ajat löytyvät Kierrätyskeskuksen verkkosivuilta osoitteesta www.kierratyskeskus.fi/keraysautot.

  Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää keväällä 2024 seuraavasti:

  Helsinki 25.3.–6.5.             
  Vantaa 7.–29.5.                                                             

  Myös HSY:n Sortti-keräysautot kiertävät keväällä:

  HSY:n Sortti-keräysautoille voi maksutta tuoda kotiin kertynyttä vaarallista jätettä, metalliromua sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Sortti-keräysautojen pysähdyspaikat, tarkat aikataulut sekä pysäkkikartta löytyvät HSY:n verkkosivulta www.hsy.fi/keraysautot.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa