Lisää

  Kanadan asevientirajoitukset Israeliin pysyy

  Ennen tammikuun 8. päivää hyväksytyt vientiluvat pysyvät kuitenkin voimassa, ulkoministeri Melanie Jolyn toimisto sanoi sähköpostitse annetulla tiedotteella.

  World News Network

  Lue taustaa: Kanadan palestiinalaiset haastoivat ulkoministerin oikeuteen aseviennistä Israeliin
  Lue taustaa: Ruotsi ja Kanada jatkavat UNRWA:n tukemista

  Kanada ei ole hyväksynyt uusia aseiden vientilupia Israeliin tammikuun 8. päivän jälkeen, ja jäädytys jatkuu, kunnes Ottawa pystyy varmistamaan, että aseita käytetään Kanadan lain mukaisesti, hallitus sanoi keskiviikkona.

  Kanadan liberaalivähemmistöhallituksen poliittinen selviytyminen riippuu vasemmistosuuntautuneiden uusien demokraattien tuesta, jotka vaativat tiukempaa linjaa Israelin kanssa Gazan konfliktissa.

  ”Kanadalla on yksi maailman tiukimmista vientilupajärjestelmistä. Kanadalla ei ole avoimia lupia tappavien tavaroiden viennille Israeliin”, tiedotteessa todettiin.

  ”Hallitus ei ole tammikuun 8. päivän jälkeen hyväksynyt uusia aseiden vientilupia Israeliin ja tämä jatkuu, kunnes voimme varmistaa vientisäännöstömme täydellisen noudattamisen.”

  Kanadan laki kieltää aseiden viennin, jos niitä voitaisiin käyttää ”vakavassa kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomisessa” tai ”vakavassa väkivallassa naisia ja lapsia kohtaan”. Ottawan on myös harkittava, ”edistävätkö aseet rauhaa ja turvallisuutta vai heikentäisivätkö sitä”.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa