Lisää

  Tanskaan kohdistuva terrorismin uhka on kasvanut

  Sanan- ja mielipiteen ilmaisun vapautta on rajoitettu länsimaissa voimakkaasti viime vuosina sillä varjolla ja vain siksi, että se loukkaa jotain kolmatta osapuolta.

  World News Network

  Terrorismin uhka Tanskassa ja sen etuja vastaan ulkomailla on noussut Israelin Hamas-militantteja vastaan Gazassa käydyn sodan ja viimevuotisen Tanskassa tapahtuneen Koraaninpolttosarjan vuoksi, Tanskan turvallisuus- ja tiedustelupalvelu PET sanoi torstaina.

  PET arvioi yleisen uhkatason 4/5, mutta sanoi, että riskit tällä tasolla olivat kasvaneet.

  ”Israelin ja useiden militanttiryhmien välinen konflikti on tietysti huolestuttava monille ihmisille, myös Tanskassa”, PET sanoi lausunnossaan.

  ”Konflikti sisältää myös merkittävän potentiaalin radikalisoitumiseen ja mobilisoitumiseen, mikä voi mahdollisesti aktivoida toimijoita spontaaneihin tai suunniteltuihin reaktioihin Tanskassa, mukaan lukien terrori-iskut.”

  Islaminvastaiset aktivistit polttivat useita Koraanin kopioita Tanskassa ja naapurimaassa Ruotsissa viime vuonna. Molemmat maat ovat maailman liberaaleimpia maita, jotka ovat sallineet voimakkaan uskonnon kritiikin sananvapauden nimissä.

  Ruotsi on nostanut terrorismivaroituksensa toiseksi korkeimmalle tasolle. Samanaikaisesti sanoen, että se on estänyt Koraanin polttamisen jälkeiset hyökkäykset ja muut islamin pyhimmän tekstin vastaiset teot, jotka aiheuttivat uhkauksia jihadistien taholta.

  Tanskan parlamentti hyväksyi joulukuussa lain, jonka mukaan Koraanin polttaminen julkisilla paikoilla on laitonta. Tällä toimella Tanskalla on tavoitteena purkaa jännitteitä muslimimaiden kanssa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa