Lisää

  Venäjän tykistön ammustuotanto kasvanut lähes 150 prosenttia

  Venäjä tuottaa lähes kolme kertaa enemmän tykistöammuksia kuin Yhdysvallat ja Eurooppa yhteensä. Tämä on tekijä, jolla on merkittävä vaikutus Ukrainan sodan kulkuun, koska sotaa käydään pitkälti tykistön ja droonien avulla.

  World News Network

  Venäjän puolustusministeri sanoi torstaina, että tykistön ammusten tuotanto on kasvanut lähes 2,5-kertaiseksi viimeisen vuoden aikana. Samalla tykistökomponenttien tuotanto oli noussut 22-kertaiseksi, Moskovan pyrkiessä aseistautumaan nopeammin kuin länsi pystyy toimittamaan Ukrainalle.

  Venäjän nykyinen hallitseva asema tykistön ammustuotannossa on tekijä, joka vaikuttaa merkittävästi Ukrainan sodan kulkuun. Sotaa Ukrainassa käydään pitkälti tykistön ja droonien avulla. Ukrainan tukijat pelkäävät aiheellisesti Venäjän saavan lisää taistelukenttävoittoja, joka tässä valossa näyttää vääjäämättömältä.

  CNN raportoi aiemmin tässä kuussa, että Venäjä tuottaa lähes kolme kertaa enemmän tykistöammuksia kuin Yhdysvallat ja Eurooppa yhteensä.1

  Puolustusministeri Sergei Shoigu sanoi tapaamisessa asevalmistajien kanssa, että määräykset tykistön ammustuotannon määrän nostamiseen olivat onnistuneet paljon suunniteltua aikaisemmin ja kiitti tehtaiden työntekijöitä ympärivuorokautisista vuoroista tehtailla.

  ”Uusien tuotantotilojen toiminnan alkamisen jälkeen tuotantomäärä itse asiassa kasvoi lähes 2,5-kertaiseksi”, Venäjän puolustusministeriö sanoi lainaten Shoigua.

  ”Jos puhumme tykistöammusten valmistuksesta, näiden ammusten komponenttien tuotantomäärä on kasvanut lähes 22-kertaiseksi, 75% komponenteista kunnostetaan”, hän sanoi.

  Shoigu ilmoitti myös, että tälle vuodelle oli kunnianhimoisempia tavoitteita, mutta ei kertonut vielä yksityiskohtia.

  Erästä tehdastyöntekijää näytettiin Venäjän valtion televisiossa kertomassa Shoigulle, että hänen tehtaansa tuottaa nyt yhdessä kuukaudessa sen verran, mikä aiemmin kesti kokonaisen vuoden.


  Viitteet
  1. https://shorty.fi/5PT_

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa