Lisää

  Israel piirittää jälleen sairaaloita Gazassa, vaatii evakuointia

  Israelin joukot palasivat sunnuntaina piirittämään kahta Gazan sairaalaa aiheuttaen lääkintäryhmien joutumisen raskaan tulituksen alaisiksi, Palestiinan Punainen Puolikuu sanoi.

  World News Network

  Lue taustaa: Israel pommittaa Gazaa, suurin toimiva sairaala piiritettynä
  Lue taustaa: Gazan Nasserin sairaala ”täysin pois käytöstä”

  Israel ilmoitti vangineensa 480 militanttia jatkuvissa yhteenotoissa Gazan pääsairaalassa Al Shifassa.

  Israelin joukot sanovat, että sairaaloita Palestiinan erillisalueella, jossa sota on riehunut yli viisi kuukautta, on usein käytetty tukikohtina ja että Hamas olisi säilyttänyt aseistustaan niissä. Hamas ja sairaaloiden hoitohenkilökunta kiistävät väitteen.

  Palestiinan Punainen Puolikuu kertoi (Punainen Risti muslimimaissa), että yksi sen henkilöstöstä kuoli, kun israelilaiset tankit yhtäkkiä työntyivät takaisin Al-Amalin ja Nasserin sairaaloiden ympärille eteläisessä Khan Younisin kaupungissa voimakkaan pommituksen ja tulituksen keskellä.

  Israelin panssarijoukot sulkivat Al-Amalin sairaalan ja suorittivat laajoja maansiirto-operaatioita sen läheisyydessä, Punainen Puolikuu sanoi lausunnossaan. Punainen puolikuu lisäsi myös: ”Kaikki ryhmämme ovat tällä hetkellä äärimmäisessä vaarassa, eivätkä he pysty liikkumaan lainkaan.”

  Punaisen Puolikuun mukaan Israelin joukot vaativat nyt henkilökunnan, potilaiden ja suojaa hakevien ihmisten täydellistä evakuointia Al Amalin tiloista. Israelin joukot ampuvat savupommeja alueelle pakottaakseen sen asukkaat ulos.

  Israelin armeija sanoi, että sen joukot iskivät ”infrastruktuuriin” Khan Younisissa, jota käytettiin monien militanttien kokoontumispisteinä. Hamas kiistää sairaaloiden käyttämisen sotilaallisiin tarkoituksiin ja syyttää Israelia sotarikoksista siviilikohteita vastaan.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa