Lisää

  Vakavia rikoksia Itä-Uudellamaalla

  Itä-Uudenmaan poliisin näkökulmasta viime viikolla perjantaiyö oli lauantaiyötä rauhallisempi. Liikenteessä nähtiin kovia ylinopeuksia, lisäksi aiemmin tapahtuneiden vakavien rikosten esitutkinta on edennyt.

  World News Network

  Viikonloppuna poliisi puuttui neljään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja yhdeksään vakavaan piittaamattomuuteen. Rattijuopumuksia kirjattiin kolme ja oikeudetta tapahtuneita kulkuneuvon kuljettamisia kuusi. Nuorin auton ratista tavattu kuljettaja oli 14-vuotias, jolla oli 13 aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta. 

  Suurimmat ylinopeudet mitattiin Vantaalla sekä Porvoossa.

  Vantaalla kuljettaja ajoi autolla 162 km/h nopeudella alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 80 km/h. Porvoossa puolestaan moottoripyöräilijä ajoi 167 km/h nopeutta 80 km/h alueella. Kahdessa muussa Vantaalla tapahtuneessa törkeässä liikenneturvallisuuden vaarantamisessa nopeus nousi 139 km/h ja 134 km/h alueella, jolla suurin sallittu nopeus on 80 km/h.

  Parturiliike törkeän ryöstön yrityksen kohteena Järvenpäässä

  Perjantaina 15.3.2024 Järvenpäässä tapahtui epäilty törkeä ryöstön yritys. Kolmekymppinen mies meni parturiliikkeeseen, vaatien työntekijää puukolla uhaten avaamaan kassan ja antamaan rahaa. Työntekijä kertoi, että heillä ei oteta vastaan käteistä rahaa, joten myöskään kassaa ei ole. Tämän jälkeen ryöstäjä oli kysynyt, onko liikkeessä muualla käteistä rahaa. Työntekijä mainitsi, että heillä on tippipurkki. Tämä ei kuitenkaan miestä kiinnostanut, vaan hän poistui liikkeestä, minkä jälkeen työntekijä soitti hätäkeskukseen.

  Poliisi etsi miestä Järvenpään keskustan alueelta. Työvuoronsa päättänyt vanhempi konstaapeli huomasi epäillyn tuntomerkkeihin sopivan miehen K-Market Kinnarin edustalla. Vapaalla ollut konstaapeli ilmoitti havainnoistaan työvuorossa olleille kollegoilleen, jotka tapasivat epäillyn kaupan edustalta. Poliisit havaitessaan mies heitti takkinsa taskussa olleen puukon maahan, mistä poliisi sen taltioi. Epäilty otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin poliisivankilaan. Asiaan on saatu esitutkinnassa selvyyttä ja tutkinta on edennyt.

  Kaksi miestä murtautui omakotitaloon ja vaati asukkailta rahaa

  2000-luvun alkupuolella syntyneet miehet murtautuivat asuttuun omakotitaloon Tuusulassa 16.3.2024. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä törkeän ryöstön yritys, törkeä pahoinpitely ja törkeä kotirauhan rikkominen. Tehtävälle osallistui useita poliisipartioita.

  Talon asukkaat olivat nukkumassa varhain lauantaiaamuna ja heräsivät ulko-ovelta kuuluviin ääniin. Toinen asukkaista meni ensimmäisenä katsomaan, mistä meteli aiheutuu. Mennessään kohti talon olohuonetta hän havaitsi kaksi tummiin vaatteisiin ja kasvomaskeihin pukeutunutta miestä asunnossa.

  Havaittuaan talon asukkaan miehet vaativat tältä rahaa ja auton avaimia. Asukas vastasi miehille, että heillä ei ole autoa tai käteistä rahaa. Tämän jälkeen miehet olivat lähteneet olohuoneesta kohti makuuhuonetta. Tässä yhteydessä toinen epäillyistä huitaisi asukasta veitsellä. Tämän jälkeen miehet poistuivat asunnosta.

  Poliisipartiot etsivät epäiltyjä tekijöitä ja heidät löydettiin läheltä tekopaikkaa. He kertoivat, että olivat olleet kotibileissä lähistöllä ja olivat nyt vailla kyytiä. Kumpikaan ei osannut kertoa selitystä sille, miksi olivat kyseisen talon pihapiirissä.  Molemmat miehet otettiin kiinni rikoksista epäiltynä.  

  Pääsiäisliikenne vilkastuu loppuviikkoa kohti

  Pääsiäisen liikenne on perinteisesti vilkasta, mutta määrältään vähäisempää kuin vilkkaimpina kesäviikonloppuina. Pahoja ruuhkia pääteille ei odoteta, mutta mahdollinen peräänajo tai muu onnettomuus muuttaa tilanteen pysähteleviksi ja seisoviksi jonoiksi. Tällaista viivästystä tuskin kukaan toivoo.  

  Ajokelit voivat vaihdella vielä paljon eri puolella Suomea. Siksi on hyvä huolehtia, että auton renkaat ovat sellaiset, että niillä pärjää hyvin myös Salpausselän pohjoispuolella. Jos sää on huono, tulee ajonopeus sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi, jotta kuljettaja säilyttää ajoneuvon hallinnan kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa.

  Ennen auton starttaamista kannattaa vielä varmistaa, että kaikilla matkustajilla on turvavyöt kiinni ja pienet lapset istuvat huolellisesti kiinnitettyinä turvaistuimissa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa