Lisää

  Venäjä ei hyökkää NATO-maahan, Putin sanoi

  Venäjällä ei ole suunnitelmia mihinkään NATO-maahan, eikä se hyökkää Puolaan, Baltian maihin tai Tšekkiin, mutta jos länsi toimittaa F-16-hävittäjiä Ukrainalle, Venäjän joukot ampuvat ne alas, presidentti Vladimir Putin sanoi myöhään keskiviikkona.

  World News Network

  Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 on käynnistänyt syvimmän kriisin Venäjän suhteissa länteen sitten vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisin.

  Puhuessaan Venäjän ilmavoimien lentäjille Putin sanoi, että Yhdysvaltain johtama sotilasliitto on laajentunut itään kohti Venäjää Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen vuonna 1991, mutta Moskovalla ei ollut suunnitelmia hyökätä Nato-valtioon.

  ”Meillä ei ole aggressiivisia aikeita näitä valtioita kohtaan”, Putin sanoi Kremlin torstaina julkaistun pöytäkirjan mukaan.

  ”Ajatus, että hyökkäisimme johonkin muuhun maahan – Puolaan, Baltian maihin ja myös Tšekit pelkäävät – on täyttä hölynpölyä.

  Kreml, joka syyttää Yhdysvaltoja taistelusta Venäjää vastaan tukemalla Ukrainaa rahalla, aseilla ja tiedustelutiedoilla, sanoo, että suhteet Washingtoniin eivät ole koskaan olleet huonommat.

  Kysyttäessä F-16-hävittäjistä, joita länsi on luvannut lähettää Ukrainaan, Putin sanoi, että tällaiset lentokoneet eivät muuta Ukrainan tilannetta.

  ”Jos he toimittavat F-16-koneita ja he puhuvat tästä ja ilmeisesti kouluttavat lentäjiä, se ei muuta tilannetta taistelukentällä”, Putin sanoi.

  Puhuessaan videolla Venäjän ilmavoimien lentäjille, Putin sanoi että Yhdysvaltojen puolustusbudjetin suuruus on 39 prosenttia koko maailman asevarustelumenoista, samalla kun Venäjän osuus on 3,5 prosenttia. – Menemmekö me sotimaan Natoa vastaan tällaisella erolla? Hölynpölyä, Putin sanoi.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa