Lisää

    Saudi-Arabia ensimmäistä kertaa Miss Universe -kilpailuun

    Saudi-Arabia osallistuu Miss Universum -kilpailuun ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa. Kilpailussa pitää tänä vuonna maan värejä korkealla 27-vuotias riyadhlainen malli ja sisällöntuottaja Rumy Alqahtani.

    World News Network

    ”Olen kunnioitettu saadessani osallistua Miss Universum 2024 -kilpailuun. Tämä on Saudi-Arabian kuningaskunnan historiallinen ensiesiintyminen kilpailussa”, Alqahtani kirjoitti Instagram-tilillään.

    Alqahtani seuraa viime vuonna Bahrainia Miss Universum -kilpailussa edustanutta Lujane Yacoubia, joka oli ensimmäinen Persianlahden alueen nainen kilpailussa.

    Tämän vuoden Miss Universum -kilpailu järjestetään Meksikossa, ja myös Iran tekee siellä debyyttinsä.

    Miss Saudi Arabian kruunun lisäksi Alqahtanilla on hallussa muun muassa Miss Lähi-idän (Saudi-Arabia), Miss Arab World Peace 2021 ja Miss Woman (Saudi-Arabia) -tittelit. Hän on edustanut Saudi-Arabiaa aiemmin useissa kansainvälisissä kauneuskilpailuissa, kuten Miss Aasiassa Malesiassa, Miss Arab Peace -kilpailussa ja Miss Europe -kilpailussa.

    Alqahtanilla on myös hammaslääkärin tutkinto, ja hän puhuu sujuvasti englantia, ranskaa ja arabiaa.

    Viime vuoden Miss Universum -kilpailussa nähtiin kaksi transvestiittia ja nepalilainen pluskokoinen malli Jane Dipika. Dipika oli ensimmäinen pluskokoinen kilpailija, joka selvisi semifinaaleihin.

    Sheynnis Palacios kruunattiin Miss Universum 2023 -voittajaksi. Voitto oli Nicaraguan ensimmäinen Miss Universum -titteli.

    Kruununprinssi Mohammed bin Salman Al Saud on tehnyt useita uudistuksia Saudi-Arabian yhteiskunnassa ja taloudessa. Naisilla on nykyään lupa ajaa autoa, osallistua julkisiin urheilutapahtumiin ja konsertteihin sekä hankkia passi ilman miesoleisen suostumusta. Saudi-Arabia on myös jättänyt virallisen hakemuksen vuoden 2034 miesten jalkapallon MM-kisojen isännöinnistä ja maassa on esiintynyt useita kansainvälisiä artisteja, kuten BTS, Post Malone ja Mariah Carey.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeTI

    Enemmän luettavaa