Lisää

  Lavrov: Ukrainan rauhansuunnitelma on turha

  Länsi suunnittelee pitävänsä rauhanhuippukokouksen ilman sodan kaikkia osapuolia. Kyseessä on lähinnä kuitenkin vain empaattinen selkääntaputtelukerhon kahvituokio ilman Venäjän osallistumista huippukokoukseen.

  World News Network

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi perjantaina julkaistussa haastattelussa, että Ukrainan rauhansuunnitelma oli turha, koska se perustui sellaisiin käsitteisiin, joita ei voida hyväksyä, kuten Moskovan vetäytyminen valloitetuilta alueilta.

  Lavrov sanoi Moskovan Izvestia-sanomalehdelle, että ehdotettu rauhanhuippukokous ei onnistu ennen kuin sen perustavanlaatuisia perusteita muutetaan, mukaan lukien Venäjän osallistuminen.

  ”Olemme joka tapauksessa valmiita keskustelemaan, mutta emme Zelenskyin ”rauhakaavan” pohjalta”, Lavrov sanoi lehdelle.

  ”Kuinka yksikään vakava poliitikko Washingtonissa, Brysselissä, Lontoossa, Pariisissa tai Berliinissä voi edes sanoa, ettei Zelenskin kaavalle ole vaihtoehtoa”, hän kysyi.

  Lavrov piti mahdottomana suunnitelman määräyksiä, jotka vaativat Venäjän vetäytymistä valtaamiltaan alueilta, mukaan lukien vuonna 2014 liitetyltä Krimiltä, sekä Ukrainan vuoden 1991 Neuvostoliiton jälkeisten rajojen palauttamista. Rauhansuunnitelma vaatii myös keinoja saada Venäjä tilille helmikuun 2022 hyökkäyksestään.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa