Lisää

  Volvo valmisti viimeisen dieselautonsa ja laittoi sen museoon

  Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo on valmistanut viimeisen dieselkäyttöisen henkilöautonsa 45 vuoden dieselmoottorivalmistuksen jälkeen. Vuosina 2012–2016 dieselin osuus yhtiön maailmanlaajuisesta myynnistä oli puolet. Mutta ne ajat ovat nyt ohi, kun yritys siirtyy kohti täysin sähköistä tulevaisuutta.

  World News Network

  Vuodesta 1991 lähtien Volvo on valmistanut yli 9 miljoonaa dieselmoottorilla varustettua ajoneuvoa. Tilasto ei yllä pidemmälle menneisyyteen, joten kokonaismäärä on todellisuudessa paljon suurempi.

  Viimeinen dieselkäyttöinen malli oli XC90, suuri SUV turboahdetulla 2-litraisella nelisylinterisellä rivimoottorilla, joka rullasi ulos tuotantolinjaltaan Ruotsin Torslandassa. Auto sijoitetaan Göteborgiin World of Volvo -museoon, jossa se on esillä kaikille, jotka haluavat tutustua Volvon historiaan.

  Torslandan tehdas on siirtynyt valmistamaan sähkömoottoreita merkin täyssähköautojen valikoimaan. Vuoteen 2030 mennessä Volvon tavoitteena on valmistaa vain sähköautoja, mikä tekee siitä yhden ensimmäisistä vanhoista autonvalmistajista, joka tekee niin.

  Entinen toimitusjohtaja Håkan Samuelsson sanoi yli kaksi vuotta sitten, että menestyäksemme tarvitsemme kannattavaa kasvua. Hän lisäsi vielä: ”Joten sen sijaan, että investoisimme kutistuvaan markkinaan, päätimme sijoittaa tulevaisuuteen – sähköiseen.”

  Vuonna 2017 Samuelsson ilmoitti, että Volvo lopettaa dieselmoottoreiden kehittämisen aikana, jolloin lähes puolet kaikista Euroopassa myydyistä uusista autoista oli dieselmoottorisia. Pikakelataan tähän päivään, sama luku on pudonnut 12 prosenttiin.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  Lähdeelectrek

  Enemmän luettavaa