Lisää

  Biden kalastelee nuorten liberaalien ääniä kannabiksella

  Kenenkään ei pitäisi joutua vankilaan pilven polttelusta, Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris sanoi Valkoisessa talossa.

  World News Network

  Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris sanoi perjantaina, että ”kenenkään ei pitäisi joutua vankilaan ’heinän’ polttamisesta”, kun hän tapasi räppäri Fat Joen ja muita marihuanatuomiosta armahdettuja aiheesta keskustellakseen.

  Harris lisäsi, että ”liian monia ihmisiä on lähetetty vankilaan yksinkertaisen marihuanan hallussapidosta”.

  Presidentti Joe Biden on pyrkinyt vetoamaan nuoriin äänestäjiin, joista osa on tyytymättömiä hänen hitaisiin politiikkauudistuksiinsa. Hän hakee toista nelivuotiskauttaan marraskuun vaaleissa.

  Harris kehotti terveys- ja henkilöstöministeriötä sekä oikeusministeriötä nopeuttamaan marihuanan uudelleenluokittelua vähemmän haitalliseksi kuin kovat huumeet, kuten heroiini.

  ”Marihuanaa pidetään yhtä vaarallisena kuin heroiinia ja vaarallisempana kuin fentanyyliä, mikä on absurdia, puhumattakaan ilmeisen epäreilua”, Harris sanoi.

  Terveys- ja henkilöstöministeriö suositteli viime vuoden elokuussa kannabiksen uudelleenluokittelua nykyisestä ”Schedule I” luokasta luokkaan ”Schedule III”. Muutos muuttaisi kannabiksen luokittelun substanssiksi, jolla on kohtalainen potentiaali aiheuttaa riippuvuutta.1

  Kannabis-päätös kuuluu nyt oikeusministeriön huumevalvontavirastolle.

  Lähes 40 Yhdysvaltain osavaltiota on laillistanut marihuanan käytön jossain muodossa, mutta se on edelleen täysin laitonta joissakin osavaltioissa ja liittovaltion tasolla.


  Viitteet
  1. https://shorty.fi/NlIj

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa