Lisää

  Venezuelassa ennätysmäärä maastopaloja

  Venezuela taistelee ennätysmäärää maastopaloja vastaan, maanantaina julkaistujen tietojen mukaan.

  World News Network

  Satelliitit rekisteröivät yli 30 200 palopistettä Venezuelassa tammi-maaliskuussa, mikä on korkein määrä kyseisellä ajanjaksolla sitten tilastoinnin alkamisen, vuodesta 1999, kertoo Brasilian Inpe-tutkimuslaitos, joka tarkkailee koko Etelä-Amerikkaa. Tämä sisältää Amazonin palot sekä maan muut metsät ja niityt.

  Ihmisten aiheuttamat tulipalot sytytetään usein raivaamaan maata maatalouskäyttöön. Nämä maastopalot leviävät hallitsemattomasti pohjoisessa Etelä-Amerikassa korkeiden lämpötilojen ja vähäisten sateiden sekä ennaltaehkäisysuunnitelman puuttumisen vuoksi, tutkijat sanovat.

  Sadekausi on tuonut helpotusta viime kuukausina etelämpänä Brasilian Amazonissa, mutta Venezuelan tulipalot voivat olla huolestuttava merkki tulevasta, kun kuiva kausi saapuu sinne, sanoi Oxfordin yliopiston palotutkija Manoela Machado.

  ”Kaikki viittaa siihen, että tulemme näkemään lisää katastrofaalisia tulipaloja – megapaloja, jotka ovat kooltaan ja korkeudeltaan valtavia”, Machado sanoi.

  Alueen suurimmat tulipalot syttyvät tyypillisesti Brasiliassa elo- ja syyskuussa Amazonin kaakkoisreunalla, missä maatalouden vuoksi tapahtuva metsien hävittäminen on aggressiivisinta.

  Venezuelassa noin 400 palomiestä taisteli pääsiäislomaviikonloppuna suurta tulipaloa vastaan, joka uhkaa vehreää Henri Pittierin kansallispuistoa. Kansallispuisto on rantojensuojelualue, jossa on kansallispuistopalvelun mukaan harvinaisia pilvimetsiä.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa