Lisää

  Omaisuusvarkauksia kunnissa – kasvua pidemmällä aikavälillä

  Kirkkonummella, Vihdissä ja Espoossa tapahtuneita liiketiloihin tunkeutumisia. Myös laajempi tilannekuva murto- ja varkaussarjarikoksista viime kuukausien ajalta.

  World News Network

  Lukuisia törkeitä murto- ja varkaussarjoja alkuvuodesta

  Rajat ylittävät, organisoidut rikollisryhmittyvät ovat aktivoituneet Länsi-Uudenmaan alueella koronaepidemian jälkeen merkittävästi. Vuoden 2023 lopussa ja kuluvan vuoden 2024 aikana laitosalueellamme on nimittäin tapahtunut lukuisia törkeitä asuntomurto-, perämoottori- ja vesijettivarkaussarjoja. Rikosmäärä viime kuukausien ajalta vastaa koronaa edeltävää aikaa.

  Tekijän tai tekijöiden henkilöllisyys on osassa tapauksista poliisin tiedossa. Joissakin näistä rikoksista poliisi on myös saanut tekijät verekseltään kiinni ja rikoshyödyn palautettua tai takavarikoitua.

  Osa sarjoista ulottuu myös muiden poliisilaitosten alueelle. Yhteistyö näiden rikosten selvittämisessä ja estämisessä laitosten välillä on ollut hyvin toimivaa.

  Kirkkonummella, Vihdissä ja Espoossa murtauduttiin kampaamoihin

  Pääsiäisviikon lopulla 28.-30.3. useissa kunnissa tunkeuduttiin kampaamoihin särkemällä ikkuna raskaalla esineellä.

  Kirkkonummella ohikulkija oli soittanut perjantaiaamuna hätänumeroon huomatessaan, että kampaamon oven ikkuna oli rikottu. Edellisen yön aikana tapahtuneeseen murtoon oli käytetty viereisen liiketilan rappurallia. Ovea ei kuitenkaan oltu onnistuttu avaamaan, sillä se oli takalukossa. Tämän hetken tietojen mukaan mitään ei anastettu, ja poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

  Perjantaiaamuna myös espoolaisessa parturikampaamossa huomattiin, että ulko-oven ikkuna oli rikottu. Liikkeeseen oli murtauduttu heittämällä rappuralli lasin läpi ja sieltä vietiin pohjakassa.

  Perjantai-illan ja lauantaiaamun välillä tapahtui samankaltaista myös Vihdissä. Kampaamoliikkeeseen oli murtauduttu heittämällä ikkunan läpi katukivi. Tämän hetken tietojen mukaan liikkeestä anastettiin kassalipas, jossa oli kiinteistön avaimet, mutta ei rahaa. Poliisi tutkii Espoon ja Vihdin tapauksia varkauksina.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa