Lisää

  Viertolan kouluampujan motiivi selvillä

  Itä-Uudenmaan poliisin Viertolan kouluampumista koskevassa tutkinnassa on tänään edistytty. Tutkinnassa on selvitelty muun muassa teon mahdollista motiivia, kuultu useita henkilöitä ja tehty teknistä tutkintaa.

  World News Network

  Lue taustaa: Kouluampuminen Vantaalla, yksi kuollut
  Lue taustaa: Vantaan kouluampumisen aktiivinen tutkinta jatkuu poliisissa
  Lue lisää: Viertolan kouluampumistapauksen osallisten kuulustelut käynnissä
  Lue lisää: Kouluampujan uhri, 12-vuotias Kosovon albaani kriittisessä tilassa
  Lue lisää: Viertolan kouluampumistapauksen tutkinta eteni viikonloppuna
  Lue lisää: Viertolan kouluampumisen kuulustelut loppusuoralla
  Lue lisää: Kouluampuminen Viertolassa, esitutkinta loppusuoralla

  Kuuntele uutinen:

  Viertolan kouluampujan teon motiiviksi on selvinnyt kiusaaminen. Epäilty on kuulusteluisissa kertonut joutuneensa kiusaamisen kohteeksi ja tämä tieto on myös vahvistunut poliisin esitutkinnassa. Epäilty oli siirtynyt Viertolan kouluun tämän vuoden alusta.

  Poliisin esitutkinnassa on myös tullut ilmi, että epäilty on Viertolan koululta poistuessaan uhannut aseella myös Helsingin Siltamäessä kouluun matkalla olleita oppilaita. Poliisi tutki tätä tapausta laittomana uhkauksena. 

  Poliisin tietoon on Viertolan ampumatapauksen jälkeen tullut poikkeuksellisen paljon erilaisia uhkaustapauksia, jotka kaikki poliisi sanoo tutkivansa perinpohjaisesti. Kyse on erittäin vakavista rikosasioista. 

  Poliisi vahvisti eilen järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että epäillyn teossa käyttämä ase kuuluu lähisukulaiselle. Tätä asiaa tutkitaan poliisissa erillisenä rikoksena nimikkeellä ampuma-aserikos. 
  Poliisi kertoi myös, että epäilty tekijä ei ikänsä puolesta ole rikosoikeudellisessa vastuussa, eikä häntä sen vuoksi voida pidättää eikä vangita. Epäilty on poliisin tekemien kuulusteluiden ja esitutkintatoimenpiteiden jälkeen luovutettu sosiaaliviranomaisten huostaan. 

  Sosiaalisen median alustoilla liikkuu paljon virheellistä tietoa

  Eri sosiaalisen median alustoilla liikkuu tällä hetkellä paljon virheellistä ja väärää tietoa koskien eilistä Viertolan kouluampumistapausta. Sosiaalisessa mediassa levitetään muun muassa kuvakaappauksia sellaisten ihmisten someprofiileista, jotka eivät liity tapaukseen. 

  Poliisi muistuttaa, että tällainen toiminta on laitonta ja voi aiheuttaa haittaa täysin syyttömille ihmisille. Poliisi muistuttaa myös, että tämän kaltaiset näkyvät tapahtumat aktivoivat valitettavasti myös tahallista väärän tiedon lähettämistä ja trollaamista.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa