Lisää

  Poliisi on paljastanut huumeiden salakuljetuksen

  Helsingin poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkintatoiminto on yhdessä Lounais-Suomen poliisilaitoksen Turun huumeyksikön ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen järjestäytyneen rikollisuuden tutkintayksikön kanssa paljastanut vuoden 2023 aikana tapahtuneen huumausaineiden maahantuonti- ja levityskokonaisuuden.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Tutkinnan tuloksena selvisi yhteensä kahdeksan erillistä huumausaineiden maahantuontierää sekä niiden edelleen levitystä Helsingin, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueella.

  – Poliisi pääsi tapauksen jäljille, kun Helsingissä tehtiin katujengiin kytkeytyvä ekstaasitakavarikko. Asiaa tutkittaessa selvisi, että turkkilaistaustaiset henkilöt Ruotsista tekivät epäilyttäviä automatkoja Suomeen. Näitä henkilöitä alettiin tarkkailla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisilaitokselta.

  Suoritetussa esitutkinnassa selvisi, että Ruotsista Suomeen toimitettiin eri vastaanottajille yhteensä noin 130 kiloa erilaisia huumausaineita sekä 27 160 ekstaasitablettia. Tilaukset tehtiin Signal-viestisovelluksella ja huumeet salakuljetettiin vararenkaisiin kätkettyinä.

  Poliisi takavarikoi näistä aineista esitutkinnan aikana noin 28 kiloa amfetamiinia, 12 440 ekstaasitablettia, noin 2 kiloa hasista ja kilon kokaiinia. Rikoksella tuotettua käteistä rahaa takavarikoitiin Lounais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan poliisin esitutkinnan yhteydessä 35 955 euroa.

  Rikoskokonaisuudessa on epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista yhteensä 22 henkilöä, joista osa on esitutkinnan valmistuessa edelleen vangittuna. Rikoksista epäillyt henkilöt koostuvat Suomen, Ruotsin, Turkin, Ruandan, Tunisian ja Marokon kansalaisista.

  Kaikkien esitutkinnassa selvitettyjen kahdeksan maahantuodun huumausaine-erän yhteenlasketuksi rikoshyödyksi on laskettu yli miljoona euroa.

  Huumeita levitettiin ympäri Etelä-Suomea

  – Lounais-Suomen poliisi takavarikoi noin 17 kiloa amfetamiinia ja otti kiinni huumeiden vastaanottoja sekä pääkaupunkiseudulla että Turussa koordinoineen epäillyn, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Gustafsson Lounais-Suomen poliisilaitoksesta.

  Esitutkinnassa kävi ilmi, että päivän tai kahden kestäneet matkat Ruotsista Tornion kautta Suomeen suuntautuivat useille eri paikkakunnille, kuten pääkaupunkiseudulle ja Turkuun. Niiltä palattiin nopeasti takaisin Ruotsiin. Kuljettajia oli useita ja matkoja tehtiin tiiviisti.

  – Ryhmä toimitti suuria huume-eriä Länsi-Uusimaalle, jossa huumausaineita levitettiin Espoon, Kirkkonummen ja Raaseporin alueilla, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Max Bock Länsi-Uudenmaan poliisista.

  Toiminta pysäytettiin lopulta Helsingissä huume-erän toimituksen yhteydessä. Salakuljettaja ja vastaanottaja otettiin kiinni ja poliisi takavarikoi 10 kiloa amfetamiinia, kilon kokaiinia ja 10 000 ekstaasitablettia.

  Asia on siirretty syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa