Lisää

    Stubb solmi 10-vuotisen turvallisuussopimuksen Ukrainan kanssa

    Suomen presidentti Alexander Stubb allekirjoitti keskiviikkona 10-vuotisen turvallisuussopimuksen Ukrainan kanssa Kiovassa vieraillessaan.

    World News Network

    Kuuntele uutinen:

    Presidentti Alexander Stubbin ja Zelenskiyn allekirjoittama sopimus teki Suomesta kahdeksannen Naton jäsenmaan tänä vuonna, joka sitoutuu pitkäaikaiseen turvallisuusyhteistyöhön ja Kiovan puolustustukeen sen taistellessa venäläisiä joukkoja vastaan.

    Suomi, jolla on 1 340 kilometrin raja Venäjän kanssa, liittyi Natoon vuosi sitten.

    Stubb sanoi, että Suomi lähettää myös 188 miljoonalla eurolla lisäapua, mukaan lukien ilmapuolustusta ja raskaan kaliiperin ammuksia. Tämä summa nosti Suomen avustuksien yhteismäärän Ukrainan sodan aikana noin 2 miljardiin euroon.

    ”Emme anna tätä sotilaallista tukea Ukrainalle vain että he voisivat puolustaa itseään. Me annamme tämän sotilaallisen tuen Ukrainalle, jotta he voittaisivat tämän sodan”, Stubb sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Kiovassa.

    Ukraina on vahvasti riippuvainen länsimaisista ilmapuolustusjärjestelmistä. Venäjän ohjus- ja drone-iskut ovat viime aikoina moukaroineet Ukrainan energiainfrastruktuuria.

    Taistelukentällä Ukraina on jälkijunassa, kun Yhdysvaltojen sotilaallinen apu on pysähtynyt ja Kiovan joukot ovat joutuneet suuremman ja paremmin aseistetun vihollisen vyöryttämäksi.

    Venäjä etenee taistelukentällä hitaasti, mutta varmasti.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa