Lisää

    Iran vannoo kostoa

    Iran toisti uhkauksensa rankaista Israelia perjantaina. Uusin ilmoitus tehtiin uhrien hautajaisissa, jotka kuolivat Israelin ilmaiskussa Iranin konsulaattiin Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa aikaisemmin tällä viikolla.

    World News Network

    Lue taustaa: Israel valmistautuu Iranin kostoiskuun
    Lue lisää: Iran täydessä valmiustilassa, aikoo vastata suoraan itse
    Lue lisää: Iran pyrkii hillitsemään eskalaatiota tulevasta konsulaatin kostosta
    Lue lisää: Iranin drooniparvi matkalla kohti Israelia
    Lue lisää: Iran ampui satoja drooneja ja ohjuksia Israeliin
    Lue lisää: Israel kosti Iranin drooni- ja ohjusiskun, Iran vähättelee iskua

    Kuuntele uutinen:

    Iranin valtion televisio esitti lähetystä mielenosoittajista, jotka kantoivat kuvia kuolleista ja bannereita, joissa oli iskulauseita, kuten ”Kuolema Israelille” ja ”Kuolema Amerikalle”.

    Kuolleiden joukossa oli yksi Iranin huippusotilaista, prikaatinkenraali Mohammad Reza Zahedi, islamilaisen vallankumouskaartin (IRGC) vanhempi komentaja, joka vieraili Iranin konsulaatissa Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa maanantaina.

    ”Mikään vihollisen teko pyhää islamilaista tasavaltaa vastaan ei jää vastaamatta”, IRGC:n komentaja kenraalimajuri Hossein Salami sanoi Teheraniin kokoontuneelle väkijoukolle. ”Rohkeat miehemme tulevat rankaisemaan sionistihallintoa.”

    Entinen Kaartin komentaja Mohsen Rezaei kommentoi kostotoimia Israelia vastaan, sanoen: ”Päätös on tehty. Se pannaan ehdottomasti täytäntöön”, puolivirallisen Tasnimin uuden sivuston mukaan.

    Israelin ilmaisku oli rohkein ja tappavin hyökkäys sarjassa, joka on tappanut iranilaisia viranomaisia Syyriassa joulukuun jälkeen. Isku on myös kasvattanut alueellisen laajemman konfliktin riskiä huomattavasti.

    Iran varoitti kovista vastatoimista, tehden laajemman sodan mahdollisuuden todennäköisemmäksi. Varoitukset saivat Israelin asevoimat perumaan kaikkien taisteluyksiköiden lomat torstaina, päivä sen jälkeen, kun Israel oli ensin ilmoittanut mobilisoivansa lisää joukkoja ilmapuolustusyksiköihin.

    Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi torstaina, että hänen maansa vahingoittaisi ”keitä tahansa, joka vahingoittaa meitä tai aikoo vahingoittaa meitä”.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa