Lisää

    Viertolan kouluampumistapauksen tutkinta eteni viikonloppuna

    Viertolan kouluampumistapauksen tutkinta eteni viikonloppuna teknisellä tutkinnalla sekä useilla kuulusteluilla. Myös epäiltyä päästiin kuulustelemaan uudemman kerran. Tapahtumien kulku on pääpiirteittäin poliisille hyvin selvillä.

    World News Network

    Lue taustaa: Kouluampuminen Vantaalla, yksi kuollut
    Lue taustaa: Vantaan kouluampumisen aktiivinen tutkinta jatkuu poliisissa
    Lue taustaa: Viertolan kouluampujan motiivi selvillä
    Lue taustaa: Viertolan kouluampumistapauksen osallisten kuulustelut käynnissä
    Lue taustaa: Kouluampujan uhri, 12-vuotias Kosovon albaani kriittisessä tilassa
    Lue lisää: Viertolan kouluampumisen kuulustelut loppusuoralla
    Lue lisää: Kouluampuminen Viertolassa, esitutkinta loppusuoralla

    Kuuntele uutinen:

    – Olemme jo aiemmin kertoneet, että epäillyn tekijän käyttämä ase kuuluu lähisukulaiselle. Ase ei kuulu perheenjäsenelle ja asetta on säilytetty asianmukaisesti. Epäilty on saanut aseen haltuunsa luvatta, vahvistaa rikoskomisario Marko Särkkä.

    Molemmat uhrit ovat edelleen sairaalahoidossa. Toisen uhrin tila on edelleen kriittinen, mutta toista uhreista on päästy viikonlopun aikana jo kuulustelemaan.

    –  Viikonlopun kuulusteluisissa on tullut ilmi, että epäillyn teon jälkeen käyttämä reitti on valikoitunut sattumanvaraisesti ja tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty ei olisi pakomatkansa aikana uhkaillut aseella muita henkilöitä, Särkkä kertoo.

    Syyksi aiemmin kerrottu kiusaaminen on hyvin subjektiivinen ja yksilöllinen kokemus. Poliisi selvittää edelleen laajalti tekoon johtaneita syitä.

    – Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella koulun henkilökunta on toiminut tapahtuma-aikaan esimerkillisesti ja vastuullisesti, Särkkä jatkaa.

    Poliisi pyytää, että tämän tapauksen selvittäminen jätetään poliisin tehtäväksi ja kunnioitetaan kaikkia tapaukseen liittyviä osallisia ja heidän läheisiään.

    – Viertolan kouluampumistapauksen jälkeen useisiin poliisilaitoksen alueella sijaitseviin kouluihin on tehty erilaisia uhkauksia, joita poliisi selvittää. Kaikkiin uhkauksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti. Uhkauksia ei tule tehdä edes ”läpällä”, muistuttaa Särkkä.

    Poliisi tiedottaa kouluampumistapauksesta seuraavan kerran torstaina 11.4. kello 12.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

    Enemmän luettavaa