Lisää

  Turun vuoden takaisen puutalopalon esitutkinta loppusuoralla

  Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi vuosi takaperin Turun sataman läheisyydessä tapahtuneen puutalopalon esitutkinnan. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi, ja rikoksesta on epäiltynä parikymppinen mies.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Palanut rakennus sijaitsee Fleminginkadun ja Linnankadun kulmauksessa, lähellä Turun satamaa. Poliisi sai ilmoituksen tulipalosta hieman puolenyön jälkeen 27. huhtikuuta 2023.

  Tyhjillään ollut rakennus paloi voimakkaasti ja tuhoutui palossa täysin. Poliisilla oli paikkatutkinnan perusteella syytä epäillä paloa tahallaan sytytetyksi, ja asiasta käynnistettiin esitutkinta rikosnimikkeellä tuhotyö.

  – Syttymistapa, palon nopea leviäminen sekä se, että kyseessä oli tyhjillään oleva sähkötön rakennus, vahvistivat poliisin epäilyjä tahallisesta polttamisesta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen.

  Poliisi teki paikkatutkintaa yhdessä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa.

  Epäilty kiistää olleensa paikalla

  Esitutkinnassa kuultiin lukuisia todistajia. Selvisi, että rakennuksesta oli kuulunut ääniä vähän ennen tulipalon syttymistä.

  Esitutkinnan perusteella tapahtumapaikkaan ja -aikaan pystyttiin liittämään parikymppinen mies, jota epäillään rikoksesta.

  – Epäilty on kuulusteluissa kiistänyt olleensa paikalla ja sytyttäneen tulipalon. Hän ei ole ollut vangittuna missään vaiheessa, Kosunen sanoo.

  Tapauksen esitutkintapöytäkirja on valmistumassa, ja asia saatetaan pian syyteharkintaan.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa