Lisää

  Pentagon väittää, USA:lla ei ole todisteita kansamurhasta Gazassa

  Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austin sanoi senaatin kuulemisessa tiistaina, ettei Yhdysvalloilla ole todisteita kansanmurhasta Gazassa.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Yhdysvalloilla ei ole todisteita siitä, että Israel harjoittaisi kansanmurhaa Gazassa käydessään sotaa palestiinalaista islamistista Hamasia vastaan, Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi senaatin kuulemisessa tiistaina.

  ”Meillä ei ole todisteita siitä”, Austin sanoi senaatin asevoimien komitealle.

  Hamasin 7. lokakuuta tekemä hyökkäys Israeliin tappoi Israelin laskelmien mukaan 1 200 ihmistä. Israelin myöhempi sotilaallinen hyökkäys Hamasin hallitsemaa Gazaa vastaan on siirtänyt lähes kaikki sen 2,3 miljoonaa asukasta ja johtanut kansanmurhasyytöksiin, jotka Israel kiistää.

  Yhdysvallat on Israelin suurin sotilaallinen tukija ja on käyttänyt Israelin puolesta lukemattomia VETO-oikeuksia Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvostossa vuosien saatossa Israelin toimia suojellakseen.

  Yli 33 500 ihmistä on kuollut Gazan alueella, suurin osa heistä naisia ja lapsia. Gazan asukkaat ovat nälänhädän partaalla Israelin systemaattisesti estäessä avustussaattueiden pääsyn alueelle. YK:n raportin mukaan yli 570 000 ihmistä kärsii nälänhädästä Gazassa.1

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org


  Viitteet
  1. https://shorty.fi/i9tc

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa