Lisää

    Sydneyn veitsihyökkääjä saattoi valikoida naisia

    Sydneyn poliisi tutkii ostoskeskuksen puukotusta Bondissa, jossa Joel Cauchi tappoi kuusi, enimmäkseen naisia, mikä viittaa mahdolliseen sukupuoleen kohdistuneeseen hyökkäykseen. Cauchin isä paljasti poikansa mielenterveysongelmat ja turhautumisen naisiin. Tarkastaja Amy Scott ampui Cauchin kuoliaaksi tapauksen aikana, mikä ei näytä olevan ideologisesti motivoitunut.

    World News Network

    Lue taustaa: Sydneyn puukottaja ammuttiin kuoliaaksi

    Kuuntele uutinen:

    Sydneyn poliisi tutkii mahdollisuutta, että ostoskeskuksessa kaupungin rannan tuntumassa sijaitsevalla Bondi-esikaupungilla kuusi ihmistä puukottanut hyökkääjä olisi tarkoituksellisesti kohdistanut hyökkäyksensä naisia kohtaan. Tämä tieto tuli ilmi samaan aikaan, kun hyökkääjän isä kertoi yksityiskohtia poikansa mielenterveysongelmista ja vaikeuksista naisten kanssa.

    40-vuotias Joel Cauchi nähtiin lauantaina liikenteessä vilkkaassa Westfield Bondi Junctionissa ison veitsen kanssa varustettuna, yllään shortsit ja Australian kansallinen rugbyliigan pelipaita. Viisi kuudesta hänen uhristaan oli naisia, samoin kuin valtaosa 12 loukkaantuneesta.

    Kauppakeskuksen läpi tapahtuneen takaa-ajon jälkeen hänet pysäytti yksin toiminut tarkastaja Amy Scott viidennessä kerroksessa ja ampui hänet.

    Hyökkääjän isä Andrew Cauchi puhui maanantaina toimittajille ja kertoi järkyttyneensä uutisesta. Hän paljasti, että hänen pojallaan oli pitkä historia mielenterveysongelmia ja vaikeuksia naisten kanssa.

    Sosiaalisesti kyvytön

    ”Hän halusi tyttöystävän, mutta häneltä puuttui sosiaalisia taitoja, mikä selvästi turhautti häntä suuresti”, Andrew Cauchi kertoi The Australian -sanomalehdelle.

    Hän kertoi myös ottaneensa viisi Yhdysvaltain armeijan käyttämää veistä pois Joelilta tämän viimevuotisen vierailun aikana peläten hänen omaa turvallisuuttaan.

    Nämä kommentit tulivat vain tunteja sen jälkeen, kun poliisiviranomaiset vahvistivat tutkivansa mahdollisuutta, että Cauchi olisi nimenomaan kohdistanut hyökkäyksensä naisia kohtaan.

    ”Minulle ja etsiville on selvää, että naisiin näyttää kohdistuneen erityistä huomiota. Hän vaikutti välttelevän miehiä”, Uuden Etelä-Walesin osavaltion poliisikomissaari Karen Webb kertoi Australian Broadcasting Corporationille.

    ”Valvontakamerakuvat puhuvat puolestaan, eikö? Tämä on varmasti keskeinen tutkimusalue meille.”

    Viranomaiset ovat korostaneet, ettei tällä hetkellä ole mitään viitteitä siitä, että hyökkäyksellä olisi ollut ideologista motiivia.

    Ainoa miesuhri oli 30-vuotias vartija Faraz Tahir, joka oli saapunut Australiaan pakolaisena Pakistanista vasta viime vuonna Ahmadiyya Muslim Community of Australia -yhteisön mukaan, johon hän kuului.

    Viranomaiset tunnistivat maanantaina kuudenneksi uhriksi Kiinan kansalaisen Yixuan Chengin, joka opiskeli maassa.

    Uuden Etelä-Walesin osavaltion hallitus ilmoitti maanantaina 18 miljoonan Australian dollarin (noin 11 miljoonan euron) riippumattomasta oikeuslääkärin tutkimuksesta hyökkäyksen selvittämiseksi. Pääministeri Chris Minns kuitenkin sulki pois uusien määräysten käyttöönoton, jotka sallivat yksityisten vartijoiden kantaa ampuma-aseita.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa