Lisää

  Poliisi turvautui virka-aseeseen Juupajoella, tappoi epäillyn

  Sisä-Suomen poliisilaitoksella oli tehtävä Juupajoella yksityisasunnossa tapahtuneen henkeen ja terveyteen liittyvän epäillyn rikoksen seurauksena. Poliisi etsi kateissa olevaa rikoksesta epäiltyä henkilöä.

  World News Network

  Lue lisää: Juupajoen väkivaltarikoksen uhri kuollut

  Kuuntele uutinen:

  Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Pirkanmaalla Juupajoella väkivaltarikostehtävällä alkunsa saaneista tapahtumista.

  Poliisi sai tiistaina 16. huhtikuuta noin kello 10.30 tehtävän Juupajoella sijaitsevaan asuinrakennukseen. Alkutietojen perusteella rakennuksessa oli tapahtunut epäilty väkivaltarikos. Kun poliisi saapui paikalle, rikoksista epäilty, vuonna 1977 syntynyt mies, oli jo poistunut paikalta.

  Väkivaltarikoksen uhri, vuonna 1991 syntynyt nainen, ja epäilty tunsivat toisensa. Uhri loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti.

  Epäilty pakeni poliisia, ja hän jäi kiinni pari tuntia myöhemmin Ruoveden puolella tiellä 66. Epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta.

  Poliisi käytti ajoneuvon pysäyttämiseen piikkimattoa. Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti, ja poliisit joutuivat käyttämään tilanteessa asetta. Epäilty sai tilanteessa ampumavammoja. Poliisi antoi epäillylle hätäensiapua, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

  Poliisi joutui sulkemaan tien 66 Ruovedeltä Siikakankaantien ja Penttilänperäntien risteyksestä Juupajoelle Kallenautiontien ja Asemantien risteykseen. Tie oli suljettuna useita tunteja.

  Esitutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä muun muassa murhan yritys, tapon yritys, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ampuma-aserikos. Rikosnimikkeet ja epäiltyjen rikosten määrät tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Lisäksi poliisi tekee kuolemansyyn selvittämisen.

  – Tällä hetkellä poliisilla ei ole vielä tietoa esimerkiksi tapahtumiin johtaneista syistä. Vaikka epäilty on kuollut, poliisi selvittää teon tapahtumat, motiivit ja taustat niin perusteellisesti kuin mahdollista. Lisäksi poliisi selvittää muun muassa sitä, onko sivullisiin kohdistunut pakomatkan aikana uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista.

  Poliisien aseen käytöstä on käynnistetty esitutkintalain mukainen esiselvitys. Tutkintaa johtaa erikoissyyttäjä Jonna Ryynänen valtakunnansyyttäjän toimistosta.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa