Lisää

  Vinkit polkupyörävarkauksien ehkäisyyn, lue tai kuuntele!

  Pyörävarkaudet lisääntyvät tasaisesti kesän lähestyessä ja kesä on varkauksien sesonkiaikaa. Lue tai kuuntele Verkkomedian vinkit pyöräilykauden alkuun.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Etenkin kesäisin omistajilla on perusteltu huoli siitä, mihin pyörän voi jättää, jotta sitä ei anastettaisi. Myös pyörän osia anastetaan paljon. Polkupyörävarkaudet ovat yleisiä koko maassa, erityisesti taajamissa.   

  Pyörävarkaudet voivat olla jopa täsmäiskuja   

  Kaikkiaan poliisille tehdään polkupyöriin ja niiden tarvikkeisiin liittyvistä anastuksista noin 20 000 ilmoitusta vuosittain. Määrä on suuri ja herättää ihmetystä.

  Mihin anastetut polkupyörät päätyvät? Nykyään pyöräkauppaa tehdään erilaisissa nettipalveluissa. Pyörärikollinen saattaa hyödyntää tietoa siitä, mikä menee kaupaksi. Pyöriä anastetaan perinteisesti asuntojen pihoista, taloyhtiöiden pyöräkellareista ja yleisiltä paikoilta. Osa on ollut lukituissa tiloissa, mutta lukitsemattomina. Osassa paikalle on jäänyt auki murrettu lukko.    

  Varaudu mahdolliseen pyörävarkauteen ennalta!     

  Pyörän omistajan kannattaa ottaa varkauden mahdollisuus huomioon jo ennalta:

  • Pidä tunnistetiedot tallessa (runkonumero, merkki, malli, koko). Yleensä pyörän runkonumero löytyy stanssattuna rungon alaosasta. Ota sarjanumero itsellesi ylös. Sarjanumeron avulla poliisi voi etsintäkuuluttaa pyörän. Ilman numeroa voi olla mahdotonta yhdistää löytynyttä pyörää ja omistajaa! Pyörän voi myös merkitä erilaisilla merkitsemistuotteilla.
  • Ota valokuvia pyörästäsi. Tuntomerkit on kuvan avulla helpompi ilmoittaa ja kuva voi helpottaa poliisille päätyvän pyörän tunnistamista.
  • Hanki pyörään kunnon lukko. Varkaat ovat tässä aina edellä, mutta pyörää ei silti kannata jättää lukitsematta. 
  • Mieti, mihin jätät pyöräsi ja kuinka pitkäksi aikaa. 
  • Jos pyöräsi anastetaan, voit tehdä rikosilmoituksen poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Muista silloin kirjata ilmoitukseen pyörän tunnistetiedot tarkasti.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa