Lisää

  Israel kosti Iranin drooni- ja ohjusiskun, Iran vähättelee iskua

  Israel teki rajoitetun suoran sotilaallisen hyökkäyksen Iranin maaperälle varhain perjantaiaamuna, vain päiviä sen jälkeen, kun Iran teki ensimmäisen suoran hyökkäyksensä Israelia vastaan. Teheran vähätteli tapausta ja ilmoitti, ettei sillä ollut suunnitelmia kostotoimiksi.

  World News Network

  Lue taustaa: Israel valmistautuu Iranin kostoiskuun
  Lue taustaa: Iran vannoo kostoa
  Lue taustaa: Iran täydessä valmiustilassa, aikoo vastata suoraan itse
  Lue taustaa: Iran pyrkii hillitsemään eskalaatiota tulevasta konsulaatin kostosta
  Lue taustaa: Iranin drooniparvi matkalla kohti Israelia
  Lue taustaa: Iran ampui satoja drooneja ja ohjuksia Israeliin

  Kuuntele uutinen:

  Israel aloitti rajoitetun suoran sotilaallisen hyökkäyksen Iranin maaperälle varhain perjantaiaamuna, mikä merkitsi viimeisintä eskalaatiota kahden vihollisen välisissä edestakaisissa iskuissa.

  Iranin valtion tiedotusvälineet raportoivat räjähdyksistä Keski-Iranin kaupungissa Isfahanissa, mutta maan viranomaiset ovat sanoneet, että ne johtuivat ilmapuolustuksen ampumisesta alas droneja. Israel ei ole kommentoinut tapahtumia.

  Kosto tulee vain päiviä sen jälkeen, kun Iran käynnisti ensimmäisen suoran hyökkäyksensä Israelia vastaan yli 300 droonin ja ohjuksen muodossa, jotka suurimmaksi osaksi Israelin ilmapuolustus sieppasi ja jotka eivät aiheuttaneet kuolemantapauksia. Teheran sanoi, että hyökkäys oli kosto Israelin iskulle Iranin diplomaattikeskukseen 1. huhtikuuta, jossa kuoli muun muassa kaksi korkeaa iranilaista kenraalia.

  Iskun rajallinen laajuus ja Iranin vaimea vastaus näyttivät molemmat osoittavan diplomaattien ponnistelun onnistuneen. Diplomaatit ovat työskennelleet ympäri vuorokauden välttääkseen laajemman sodan Iranin Israeliin tekemän drooni- ja ohjushyökkäyksen jälkeen viime lauantaina.

  Iranin tiedotusvälineet ja viranomaiset kuvasivat pienen määrän räjähdyksiä, jotka heidän mukaansa johtuivat Iranin ilmapuolustuksen osumista kolmeen drooniin Isfahanin kaupungin yllä. He viittasivat tapaukseen ”soluttautuneiden” hyökkäyksenä Israelin sijaan, välttääkseen kostotoimien tarpeen.

  Iran vähättelee Israelin iskua, ei suunnitelmia vastata

  Iranilainen virkamies sanoi, ettei Iran aio vastata Israelin iskuun.

  ”Iskun oletettua ulkomaista lähdettä ei ole vahvistettu. Meitä vastaan ei ole hyökätty ulkopuolelta, ja keskustelu kallistuu enemmän soluttautumiseen kuin ulkopuolisen hyökkäyksen suuntaan”, virkamies sanoi.

  Israel ei kertonut tapauksesta mitään. Se oli sanonut useiden päivien ajan aikovansa kostaa Irania vastaan lauantain iskuista, jotka ovat ensimmäinen Iranin suora hyökkäys Israelia vastaan vuosikymmeniä kestäneessä liittolaisten välityksellä sodituissa konflikteissa, jotka ovat kiihtyneet kaikkialla Lähi-idässä Gazan sodan alkamisen jälkeen kuluneen kuuden kuukauden aikana.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeTheWNH

  Enemmän luettavaa