Lisää

  Yhdysvallat esti Palestiinan YK:n täysjäsenyyden

  Äänestyksessä, jossa 12 äänesti puolesta, yksi vastaan ja kaksi tyhjää, turvallisuusneuvosto ei hyväksynyt päätösluonnosta, jossa olisi suositeltu yleiskokoukselle äänestyksen pitämistä laajemman YK-jäsenistön kanssa Palestiinan sallimiseksi täydeksi YK:n jäsenvaltioksi.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Päätösluonnos on yksi lyhyimmistä turvallisuusneuvoston historiassa: ”Turvallisuusneuvosto, tutkittuaan Palestiinan valtion hakemusta Yhdistyneisiin Kansakuntiin, suosittelee yleiskokoukselle, että Palestiinan valtio hyväksytään Yhdistyneiden Kansakuntien jäseneksi.”

  Jotta päätösluonnos hyväksytään, turvallisuusneuvostossa on oltava vähintään yhdeksän kannattavaa jäsentä, eikä yksikään sen pysyvistä jäsenistä – Kiina, Ranska, Venäjä, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat – saa käyttää veto-oikeuttaan.

  Käynnissä olevan Gazan sodan keskellä Palestiina oli 2. huhtikuuta toimittanut pääsihteerille pyynnön, jossa se pyysi harkitsemaan uudelleen vuoden 2011 pyyntöä tulla YK:n jäsenvaltioksi.

  Vuonna 2011 turvallisuusneuvosto harkitsi pyyntöä, mutta ei löytänyt yhtenäisyyttä suositusten lähettämisestä yleiskokoukselle, jonka YK:n peruskirjan mukaan on järjestettävä äänestys, johon osallistuu sen 193 jäsenvaltiota.

  Tämän kuun alkupuolella turvallisuusneuvosto lähetti viimeisimmän pyynnön jäsenvaltioiden hyväksymiskomitealle, joka kokoontui 8. ja 11. huhtikuuta keskustelemaan asiasta.

  Palestiina on ollut YK:n pysyvä tarkkailija vuodesta 2012 lähtien, jota ennen se oli tarkkailija YK:n yleiskokouksessa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeTheWNH

  Enemmän luettavaa