Lisää

  Tuhannet osoittivat mieltään massaturismia vastaan Teneriffalla

  Mielenosoittajat vaativat espanjalaiselle saarelle tilapäisiä rajoituksia turismiin lyhytaikaisten loma-asuntojen ja hotellirakentamisen buumin hillitsemiseksi, jotka nostavat paikallisten asumiskustannuksia.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa luki ”Täällä asuu ihmisiä” ja ”Emme halua nähdä saaren kuolevan”. Heidän mielestään matkailuala tarvitsee kipeästi muutoksia. Kanariansaaret, joihin myös Teneriffa kuuluu, saa 35 prosenttia bruttokansantuotteestaan turismista.

  ”Tämä ei ole mielenosoitus turisteja vastaan, vaan protestoimme korruptoitunutta matkailualaa, joka ei hyödytä tätä maata ja jota on muutettava”, sanoi yksi mielenosoittajista Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruz de Tenerifessä järjestetyn marssin aikana.

  Muita pienempiä marsseja järjestettiin muualla saariryhmässä ja muissa Espanjan kaupungeissa. Ne kaikki järjesti noin kaksikymmentä ympäristöjärjestöä juuri ennen kesäloma-kauden sesongin alkua.

  Järjestöjen mukaan paikallisten viranomaisten tulisi väliaikaisesti rajoittaa kävijämäärää lieventääkseen painetta saarten ympäristöön, infrastruktuuriin ja asuntokantaan ja asettaa rajoituksia ulkomaalaisten kiinteistöostoille.

  ”Viranomaisten on välittömästi lopetettava tämä korruptoitunut ja tuhoisa malli, joka kuluttaa saarten resurssit loppuun ja tekee taloudesta epävarmaa. Kanariansaarilla on omat rajansa, ja myös ihmisten kärsivällisyys on rajallinen”, sanoi yksi mielenosoituksen johtajista Antonio Bullon.

  Turismi kukoistaa, mutta sillä on hintansa

  Virallisen tiedon mukaan 2,2 miljoonan asukkaan saaristossa vieraili lähes 14 miljoonaa ulkomaista turistia vuonna 2023, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

  Saarten viranomaiset ovat huolissaan vaikutuksista paikallisiin asukkaisiin. Tänä vuonna on tarkoitus hyväksyä uusi laki, joka tiukentaa lyhytaikaisten vuokra-asuntojen sääntöjä asukkaiden valitusten jälkeen, joiden mukaan heidät on hinnoiteltu pois asuntomarkkinoilta.

  Kanariansaarten johtaja Fernando Clavijo sanoi perjantaina olevansa ”ylpeä” siitä, että alue on Espanjan johtava turistikohde, mutta myönsi, että lisää valvontaa tarvitaan matkailualan jatkaessa kasvuaan.

  ”Emme voi ummistaa silmiämme. Muuten hotelleja avautuu lisää ilman minkäänlaista kontrollia”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeTheWNH

  Enemmän luettavaa