Lisää

  Poliisi paljasti huumausainerikollisuutta Jokilaaksoissa

  Poliisi paljasti Jokilaaksoissa kaksi törkeää huumausainerikosta, 34 huumausainerikosta ja yli 60 huumausaineen käyttörikosta. Poliisi tapasi valvonnassa useita alaikäisiä, joista osa toimi jopa huumausaineiden myyjinä.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Oulun poliisilaitos on valvonut huumausainerikollisuutta Jokilaaksoissa talven aikana, koska aikaisemmat valvontaiskut ovat osoittaneet, että valvonnan tarvetta on. Lyhyen ajan sisällä poliisi paljasti kaksi törkeää huumausainerikosta, 34 huumausainerikosta ja yli 60 huumausaineen käyttörikosta. Poliisi tapasi valvonnassa 26 ensi kertaa huumausaineita käyttänyttä sekä useita alaikäisiä, joista osa jopa myi huumausaineita rahoittaakseen omaa käyttöään.

  Valvonnan aikana poliisi takavarikoi lähestulkoon kaikkia huumausaineita ja huumaavia lääkkeitä. Huumeista eniten poliisi takavarikoi marihuanaa, amfetamiinia, hasista ja ekstaasia. Erityisen huolestuttavaa oli se, että takavarikoiden yhteydessä tavattiin myös erityisen vaarallisia muuntohuumeita, kuten Alfa-PHP:tä ja Alfa-PHiP:tä, sekä eläinten nukutuslääkkeenä käytettävää ketamiinia. Huumeiden lisäksi poliisi takavarikoi luvattomia ampuma-aseita, useita toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä, henkilöauton, nuuskaa, tupakkaa ja yli 10 000 euroa huumausainekaupalla saatua rikoshyötyä.

  Huumausainerikollisuus liittyy vahvasti omaisuus- ja väkivaltarikoksiin, joita poliisi myös selvitti tutkinnan aikana. Huumausaineiden käyttö vaikuttaa myös luvallisten aseiden hallussapitoon ja ajo-oikeusasioihin. Poliisin lupahallinto on jo ottanut yhteyttä moneen henkilöön näiden asioiden tiimoilta.

  Poliisi pyytää alaikäisten huoltajia olemaan aidosti kiinnostuneita nuorten tekemisistä. Jopa yksi huumekokeilu saattaa aiheuttaa pitkäaikaisia terveydellisiä haittoja. Lisäksi merkintä huumausainerikoksesta saattaa tulevaisuudessa estää pääsyn tiettyihin oppilaitoksiin ja työtehtäviin. 

  Poliisi tulee jatkamaan huumausainevalvontaa, koska sille on ilmeinen tarve.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa