Lisää

  Poliisin ja pysäköinninvalvonnan yhteistempaus Kotkassa

  Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonnan yhteistempauksessa kiinnitettiin huomiota erityisesti suojateiden turvallisuuteen.

  World News Network

  Lue taustaa: Poliisi ja lappuliisat sakottavat yhdessä Kotkassa

  Kuuntele uutinen:

  Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonta järjestivät tänään tempauksen ja jalkautuivat yhdessä valvomaan liikenneturvallisuutta Kotkassa. 

  Poliisi valvoi liikenteessä muun muassa suojatiesääntöjen noudattamista ja pysäköinnintarkastajat tekivät pysäköinninvalvontaa. Yhteistyötempaus oli luontevaa järjestää, koska kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi käyttävät pysäköinnin valvonnassa toisilleen rinnakkaista toimivaltaa.

  – Kiinnitimme tänään huomiota erityisesti suojateiden läheisyyteen pysäköityihin ajoneuvoihin ja yleisesti suojatiekäyttäytymiseen. Pysäköinninvalvonnan ja poliisin yhteispelillä saimme hyvää tiedonvaihtoa puolin ja toisin kaupunkialueen ongelmakohdista liikenneturvallisuutta ajatellen, vanhempi konstaapeli Maija Laukkanen kertoo. 

  Tämän päivän valvontatempauksen tuloksena oli 4 pysäköintivirhemaksua ja 7 suullista huomautusta. Pääpaino tempauksessa oli kansalaisten ohjeistus ja neuvonta.

  – Pysäköinninvalvonnan osalta toivoisin ihmisiltä, että he ottaisivat huomioon, että suojatien eteen (alle 5 m matkalta) pysäköiminen on vaarallista. Myöskään jakelutoiminta ei oikeuta pysäköimään ajoneuvoa kyseisellä tavalla, ei edes hetkeksi. Usein jakeluautot ovat kookkaita ja ison kokonsa vuoksi peittävät risteysalueen näkyvyyttä, pysäköinnintarkastaja Satu Ahonen muistuttaa.

  Myös poliisi muistuttaa, että pysäköiminen on osa liikenneturvallisuutta. Liikenteen turvallisuuteen voi vaikuttaa ihan jokainen. 

  Tämän päivän tempaus järjestettiin osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Valvonnan tavoitteena on parantaa kaupunkiliikenteen turvallisuutta pysäköintisääntöjen ja muiden liikennesääntöjen noudattamisen valvonnalla. Hyvin sujuneelle yhteistyölle tulee jatkoa ja liikenneturvallisuutta valvotaan myös teemaviikkojen ulkopuolella.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa