Lisää

    Porin helmikuinen henkirikos etenee syyttäjälle murhana

    Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi Porin Pietniemessä tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan. 26-vuotiaan miehen epäillään surmanneen 35-vuotiaan uhrinsa yksityisasunnossa aamuyöllä 5. helmikuuta.

    World News Network

    Kuuntele uutinen:

    – Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumahetkellä asunnossa ei ollut muita henkilöitä kuin uhri ja epäilty. Esitutkinnan perusteella he eivät tunteneet toisiaan ennen aamuyön tapahtumia, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juho Rinne Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

    Tapaamisen syynä kaupankäynti

    Kyseisenä yönä uhri ja epäilty olivat sopineet tavaran vaihtokaupasta viestisovelluksen kautta, minkä vuoksi epäilty meni uhrin asunnolle Porin Pietniemeen. 

    Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee rikoksesta epäillyn kohdistaneen asunnossa väkivaltaa uhriinsa useita kertoja teräaseilla lyömällä ja muuta lievempää väkivaltaa käyttämällä ja aiheuttaneen tällä tavoin uhrinsa kuoleman.

    Poliisin käsityksen mukaan teossa käytetyt teräaseet on otettu käyttöön uhrin asunnosta, mistä poliisi ne myös taltioi haltuunsa tutkimuksia varten. 

    Epäillyn tekijän epäillään väkivallanteon jälkeen anastaneen uhrin asunnosta muun muassa kaupankäynnin kohteena olleen tavaran ja uhrin puhelimen. Poliisi on löytänyt osan anastetusta omaisuudesta esitutkinnan aikana..

    – Esitutkinnassa poliisille ei ole syntynyt tarkkaa käsitystä teon erityisestä motiivista, Rinne kertoo.

    Henkirikoksen nimike koveni

    Esitutkinnan aikana ilmeni seikkoja, joiden perusteella poliisi katsoo, että epäilty henkirikos tehtiin erityisen raa’alla tai julmalla tavalla. Lisäksi teon katsotaan olleen myös kokonaisuutena arvioiden törkeä.

    Kokonaisharkinnan myötä rikosnimike muutettiin esitutkinnan aikana taposta murhaksi.
    Poliisi epäilee 26-vuotiasta miestä murhasta, törkeästä ryöstöstä ja huumausainerikoksesta. Lisäksi poliisi epäilee 30-vuotiasta naista kätkemisrikoksesta. 

    Samaisia henkilöitä epäillään myös esitutkinnan aikana esiin tulleesta huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta, mikä ilmeni henkirikoksen yhteydessä suoritetussa kotietsinnässä.

    Asia etenee esitutkinnan valmistuttua syyttäjälle syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäivä on 6. toukokuuta.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

    Enemmän luettavaa