Lisää

  Poliisi valvoi Kuopion keskustan liikennettä viikonvaihteessa

  Itä-Suomen poliisi valvoi viikonloppuna Kuopion keskustan ja sen lähialueiden liikennettä. Valvontaa tehtiin, koska poliisin havaintojen sekä poliisille tulleiden valvontapyyntöjen perusteella keskustan alueella oli tarve valvonnalle.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Tarvetta valvonnalle on

  Itä-Suomen poliisi valvoi viikonloppuna 26.-28.4. Kuopion keskustan ja sen lähialueiden liikennettä. Valvontaa tehtiin, koska poliisin havaintojen sekä poliisille tulleiden valvontapyyntöjen perusteella keskustan alueella oli tarve valvonnalle. Kuopion keskustassa on havaittu paljon liikennesääntöjen vastaista toimintaa ja etenkin ns. yöllisiä läpiajokieltoja on rikottu säännöllisesti.

  Poliisi valvoi samaa asiaa jo aiemmin talvella ja tämänkertaisen valvonnan perusteella voidaan todeta, että valvonnan tarve oli edelleen olemassa.

  Lukuisia seuraamuksia kirjattiin

  Poliisi kirjoitti kahden illan aikana 120 liikennevirhemaksua moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty-liikennemerkin noudattamatta jättämisestä. Lisäksi poliisi kirjoitti kaksi sakkoa ajoneuvoa luistatelleille kuljettajille ja määräsi kaksi kuljettajaa ajokieltoihin kovien ylinopeuksien vuoksi. Nopeudet olivat 91 km/h 50 km/h rajoitusalueella ja 101 km/h 60 km/h rajoitusalueella.

  Valvonnassa havaittiin myös epäkuntoisia ajoneuvoja sekä ajoneuvoja joiden rakennetta oli muutettu säädösten vastaiseksi. Kuudesta ajoneuvosta poistettiin rekisterikilvet näistä syistä ja ajoneuvot määrättiin valvontakatsastuksiin. Valvonnassa jäi kiinni yksi rattijuoppo, jolle määrättiin ajokielto ja sakkoa. Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,41 mg/l.

  Valvonnan yhteydessä tehtiin myös 13 ulkomaalaistarkastusta, joissa ei tullut ilmi rikkomuksia.

  Keskusta-alueen asukkaiden yörauha ja jalankulkijoiden turvallisuus

  Poliisi muistuttaa tienkäyttäjiä siitä, että teille ja kaduille asetetut liikennemerkit on tehty noudatettaviksi. Poliisi valvoo jatkossakin Kuopion keskustan liikennöintiä ja puuttuu havaittuihin rikkomuksiin.  

  Kuopion keskustan yölliset ajokiellot on asetettu turvaamaan keskusta-alueen asukkaiden yörauhaa sekä kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuutta. Kesän koittaessa keskustan yöaikainen jalankulkuliikenne lisääntyy ja vahinkojen riski nousee myös, jos ajoneuvot ajavat siellä vastoin sääntöjä.

  Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäilty kiinni Mikkelissä

  Epäilty ajoi poliisia pakoon huomattavaa ylinopeutta Mikkelissä sunnuntaina alkuillasta.

  Poliisi otti noin 40-vuotiaan miehen kiinni Mikkelin keskustan tuntumassa noin kymmenen minuuttia kestäneen pakomatkan jälkeen. Miestä epäillään alustavasti rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa