Lisää

    Poliisisoittokunta konsertoi Vantaalla ja Lappeenrannassa

    Ruotsin pop-kuningatar LaGaylia Frazier saapuu keväiseen Suomeen Helsingin poliisisoittokunnan solistiksi. Konsertit järjestetään peräkkäisinä iltoina kahdessa konserttitalossa, tiistaina 7.5. Kulttuuritalo Martinuksessa ja 8.5. Lappeenranta-salissa.

    World News Network

    Kuuntele uutinen:

    Floridan latino-pop -piireistä ja Coconuts-yhtyeestä maailmalle ponnistaneen LaGaylia Frazierin vahva ääni ja hänen suuri energiansa soivat myös supertähtien albumeilla, kuten Gloria Estefanin Kiss Me -albumilla tai “Shower Me With Your Love” elokuvan The Specialist soundtrackilla. Ruotsiin muuton jälkeen La Gaylia onkin ollut prinsessa Victorian syntymäpäiväkonserttien yksi usein kuulluista vakiosolisteista.

    Suomen konserteissa kuullaan musiikkia muun muassa Whitney Houstonilta, Beyoncelta, Tina Turnerilta, Gloria Gaynorilta, Beatlesilta, Aretha Franklinilta.

    – Tuntuu kulttuuripoliittisesti merkittävältä tuoda tämä Ruotsissa niin arvostettu taituri Suomeen, kun täällä häntä ei tunneta kovin hyvin, kertoo poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

    Poliisisoittokunnan viihdekonserttien ideana on kirjoittaa solistiksi valitun artistin esittämä musiikki yli 40 muusikon vahvuiselle sinfoniselle puhallinorkesterille.

    – Kokoonpanossa löytyvät kaikki sinfoniaorkesterin soittimet, sekä tiukka rytmiryhmä, vain jousisto puuttuu, naurahtaa Sami Ruusuvuori

    Helsingin poliisisoittokunta on poliisin edustusorkesteri, joka on sijoitettu Helsingin poliisilaitoksen erityistoimintayksikköön. Soittokunta toimii valtakunnallisesti kaikkien poliisilaitosten alueilla. Tämä 70-vuotias ammattiorkesteri koostuu 43:sta muusikosta.

    – Tärkeä osa poliisisoittokunnan konserttisapluunaa on esitellä yleisölle hienointa puhallinmusiikkia maailmalta aina solistinumeroiden välissä. Näihin kahteen konserttiin orkesterisooloiksi ovat valikoituneet Leonard Bernsteinen Slava, Julie Girouxin Overture in five flat sekä Philip Sparken The Year of The Dragon, kertoo soittokunnan intendentti Lassi Ikäheimo.

    Nuorille suunnattu ennaltaehkäisevä työ tärkeässä roolissa

    Iltakonserttien lisäksi koululaisille suunnattu ennalta estävä työ on ollut tärkeässä osassa koko poliisisoittokunnan toiminnan ajan. Orkesteri esittää vuosittain yli sata valistuskonserttia ympäri Suomea eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Soittokunnan pienyhtyeet Nallekopla ja Leijonapartio esiintyvät alakouluissa sekä päiväkodeissa. Kutsu poliisi 112 -konserteissa teemoina ovat liikennekäyttäytyminen, kiusaaminen ja muut lapsia koskettavat aiheet.

    Yläkoululaisille poliisisoittokunta esittää Pidä huolta! -valistuskonsertteja. Niissä teemoina ovat kiusaaminen, sosiaalinen media, seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja päihteet.

    Helsingin poliisisoittokunta perustettiin jo vuonna 1947 edistämään poliisin ja kansalaisten välistä vuorovaikutusta. Sama tehtävä jatkuu nykyäänkin. Poliisisoittokunta kiertää säännöllisesti Suomea, konsertoiden parhaiden artistivieraiden kanssa useita musiikin tyylisuuntia luodaten.

    Poliisisoittokunnan kapellimestareina ovat toimineet muun muassa Georg Malmstén, Arthur Fuhrmann, Petri Juutilainen ja Esko Heikkinen. Vuodesta 2012 ylikapellimestarina on toiminut Sami Ruusuvuori.

    Soittokunta on konsertoinut Euroopassa muun muassa Ruotsissa, Venäjällä, Virossa, Latviassa, Puolassa, Saksassa ja Ranskassa. Soittokunta on vuosien saatossa levyttänyt useita äänitteitä ja on saanut kunnian kantaesittää suomalaisia teoksia säveltäjiltä kuten Marzi Nyman, Timo Forsström, Pessi Levanto, Jukka Linkola sekä Timo Alakotila.

    Pop-kuningatar -konsertit yhteistyössä järjestävät Helsingin poliisilaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

    Pop-kuningatar

    7.5. klo 19.00 Kulttuuritalo Martinus, Vantaa

    8.5. klo 19.00 Lappeenranta-sali, Lappeenranta

    Solistina: LaGaylia Frazier

    Johtaa: Helsingin poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

    Enemmän luettavaa