Lisää

  AstraZeneca: COVID-rokotteella kuolettava sivuvaikutus

  Brittiläis-ruotsalainen lääkeyhtiö AstraZeneca on myöntänyt, että sen Korona-rokote voi harvoissa tapauksissa aiheuttaa verihyytymiä ja -tulppia.

  World News Network

  Kuuntele uutinen:

  Lääkejätti AstraZeneca on ensimmäistä kertaa myöntänyt oikeuden asiakirjojen mukaan, että sen COVID-19-rokote voi aiheuttaa harvinaisen sivuvaikutuksen, joka voi johtaa verihyytymiin ja kuolemaan.

  Yhtiö taistelee ryhmäkannetta vastaan, jossa väitetään, että sen yhteistyössä Oxfordin yliopiston kanssa kehittämä rokote voi johtaa vakavaan vammaan tai jopa kuolemaan.

  Oikeudellisen taistelun aloitti Jamie Scott, kahden lapsen isä, joka sai veritulpan joka aiheutti hänelle aivovaurion. Scott rokotettiin huhtikuussa 2021 COVID-19 -pandemian keskellä. Hän vaatii korvausta siitä, että AstraZeneca-rokote on ”viallinen” ja vähemmän turvallinen kuin oli odotettua. AstraZeneca kiistää väitteen.

  Toukokuussa 2023 AstraZeneca vielä kiisti väitteen sanoen, että ”emme hyväksy, että TTS:n [tromboosi, johon liittyy trombosytopeniaoireyhtymä] johtuu rokotteesta yleisellä tasolla.”

  TTS on harvinainen tila, jossa ihmiselle kehittyy verihyytymiä, jotka voivat heikentää verenkiertoa yhdistettynä alhaiseen verihiutaleiden määrään, mikä aiheuttaa vaikeuksia verenvuodon pysäyttämisessä. TTS-oireita ovat vakava päänsärky ja vatsakipu.

  Aiemmista kiistämisistään huolimatta AstraZeneca sanoi nyt uusissa asiakirjoissa, jotka toimitettiin Yhdistyneen kuningaskunnan korkeimpaan oikeuteen helmikuussa, että ”myönnämme, että AZ-rokote voi hyvin harvoissa tapauksissa aiheuttaa TTS:n. Syy-mekanismia ei tunneta.”

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeTheWNH

  Enemmän luettavaa