Lisää

  Kaivopuiston automurtosarjasta epäilty vangittiin viikonloppuna

  Helsingin poliisilla on esitutkinnassa rikossarja, jossa epäilty murtautui noin 30 autoon Kaivopuiston alueella. Automurrot tapahtuivat 24.–28. huhtikuuta.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Murtojen kohteena oli pääasiassa uudehkoja Mercedes Benz -merkkisiä autoja, joiden pienen sivuikkunan epäilty oli rikkonut. Ensimmäinen murtosarja tapahtui 24.–25. huhtikuuta.

  Poliisi teki autoihin teknistä tutkintaa ja kävi läpi valvontakamerakuvaa. Rikospaikkatutkinnassa selvisi, että autoissa oli käyty sisällä penkomassa paikkoja.

  Toinen automurtosarja tehtiin Kaivopuistossa 27.–28 huhtikuuta. Epäilty valitsi kohteiksi jälleen Mercedes Benzejä, ja tekotapa oli sama kuin aiemmin.

  Poliisi otti epäillyn kiinni yöllä 28. huhtikuuta varkauden yrityksestä ja huumausainerikoksesta epäiltynä.

  – Ilmoittajan mukaan epäilty oli ollut lähellä yhtä autoa, johon oli yritetty murtautua pienestä takasivulasista. Ilmoittaja ei kuitenkaan nähnyt ikkunan rikkomista. Poliisipartio huomasi, että epäillyn kenkien pohjassa oli lasinsirua, kertoo rikosylikomisario Mikko Minkkinen.

  Rikostutkinnassa saatiin näyttöä, jonka mukaan kiinniotettua henkilöä oli syytä epäillä kummastakin murtosarjasta huhtikuun lopussa.

  Poliisi epäili samaa henkilöä aiemmin vastaavista automurroista Kulosaaressa, Itä-Helsingissä ja Vantaalla vuosina 2023 ja 2024.

  Uusimmat

  World News Network
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia