Lisää

    Länsi-Uusimaan poliisin viikossa ryöstöjä ja vahingontekoja

    Länsi-Uudenmaan poliisin alueella Espoossa tapahtunut ryöstö, jonka kaikki osapuolet ovat alle 15-vuotiaita. Erikoinen vapaa-ajanasunnon murto Kirkkonummella ja rengasrikkoja aiheuttanut vahingonteko Karkkilassa. Nyt ajankohtaista on lisäksi aselupien hakeminen, mikäli tarvetta sellaiselle tulevana syksynä on.

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

    Tielle levitetyt ruuvit aiheuttavat vahinkoa Karkkilassa

    Poliisi on saanut useamman ilmoituksen tielle levitetyistä ruuveista Karkkilan terveysaseman lähistöllä. Ruuvit ovat aiheuttaneet huhtikuun lopun ja toukokuun alun välillä kymmenille kuljettajille rengasrikkoja. Vaurioista on koitunut useiden satojen eurojen kuluja kuljettajien joutuessa vaihtamaan renkaitaan.

    Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja pyytää tapauksesta tietäviltä havaintoja. Voit ilmoittaa tiedot sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

    Varas vei vapaa-ajanasunnolta Kirkkonummella matkalaukullisen tavaraa – jätti pihaan

    Poliisi sai 8.5. ilmoituksen, jonka mukaan Kirkkonummella sijaitsevaan vapaa-ajanasuntoon on murtauduttu.. Asunnolla oli käyty viimeksi pari viikkoa aiemmin. Nyt asunnon ikkuna oli rikottu ja takaovessa näkyi vääntämisen jälkiä.

    Varkaan tai varkaiden puuhat näyttivät kuitenkin jääneen jollain tasolla kesken. Asunnon pihasta löytyi nimittäin sisältä viety matkalaukku täynnä kiinteistöstä anastettua tavaraa. Poliisi selvittää, oliko asunnolta onnistuttu viemään muuta omaisuutta.

    Tutkimme tapausta nimikkeellä varkaus.

    Alle 15-vuotiaat ryöstivät ikätoverinsa Espoossa

    Torstaina 9.5. poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän, jonka mukaan nuori oli joutunut ryöstön kohteeksi Espoossa. Ilmoituksen mukaan kaksi tekijää oli lähtenyt pakoon paikalta, eikä poliisin lähietsintä tuottanut tulosta.

    Partio puhutti alle 15-vuotiasta poikaa, joka oli joutunut ryöstön kohteeksi. Poika kertoi olleensa kahden kaverin kanssa kauppakeskuksella, kun kaksi nuorta tuli paikalle ja ryhtyi vaatimaan pojalta omaisuutta. Kaksikosta toinen oli lyönyt poikaa ja vienyt häneltä muun muassa laukun, lompakon ja korun.

    Poliisin selvitysten tuloksena alle 15-vuotiaat tekijät selvisivät saman päivän aikana ja kaikki anastettu omaisuus saatiin palautettua asianomistajalle.

    Hae aselupaa ajoissa – huolella lisätyt liitteet nopeuttavat prosessia

    Jos aiot lähteä syksyllä jahtiin, on aseluvan hakemiselle sopiva aika jo nyt, sillä käsittelyaika Länsi-Uudellamaalla on muutamia kuukausia. Hakemukset käsitellään tulojärjestyksessä. Laita hakemus vireille poliisin sähköisen asioinnin kautta. Hakemukseen liitetään kopio metsästyskortista ja maksetusta riistanhoitomaksusta. Huomaathan, että puutteelliset hakemukset hidastavat suotta lupa-asioiden käsittelyä.

    Lupa-asioiden vireille paneminen ja ilmoitukset ampuma-asioista ovat uusia ominaisuuksia sähköisen palvelun puolella. Lupakäsittelyä tai luvan myöntämisen perusteita uusi asiointitapa ei kuitenkaan muuta, joten ole huolellinen hakemuksen liitteiden kanssa. Saat lisätietoa poliisin nettisivuilta sekä valtakunnallisesta neuvontapalvelusta, joihin pääset ohessa näkyvien linkkien kautta.

    Aloita aseluvan hakeminen tästä
    Tutustu poliisin valtakunnalliseen neuvontapalveluun

    Uusimmat

    World News Network
    Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

    Aiheisiin liittyviä uutisia