Lisää

  Poliisi paljasti huumausaineita salakuljettaneen ryhmän

  Helsingin poliisi on paljastanut huumausaineiden ja huumaavien lääkeaineiden maahantuonti- ja levityskokonaisuuden.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Poliisi epäilee, että Suomessa toiminut pääepäilty järjesteli Suomeen noin 3,5 miljoonaa huumaavaa lääketablettia, lähes 37 kiloa amfetamiinia ja kolme kiloa kokaiinia. Lisäksi Suomeen epäillään tuodun noin 30 kiloa kannabista.

  Poliisi epäilee, että rikollinen toiminta alkoi syksyllä 2023. Poliisi otti helmikuussa 2024 Helsingissä kiinni useita henkilöitä, kun he olivat levittämässä Suomeen salakuljetettua lääkeaine-erää eteenpäin.

  Kiinniottojen aikana poliisi takavarikoi Ksalol 1 mg -lääketabletteja, jotka epäillyt olivat salakuljettaneet Ruotsista Suomeen.

  Pääepäilty oli vuokrannut autotallin, jota käytettiin lääkeaineiden vastaanottamiseen ja käsittelyyn, kuten purkamiseen ja pakkaamiseen.

  Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että Suomeen järjestettiin syksyn 2023 ja helmikuun 2024 välisenä aikana noin 2,6 miljoonaa Ksalol-lääketablettia. Poliisi takavarikoi kiinniottojen ja etsintöjen yhteydessä lähes 960 000 Ksalol-tablettia.

  Lääke- ja huumausaineita myytiin esitutkinnan perusteella eteenpäin suurissa kertaerissä.

  Huumaus- ja lääkeaineita levitettiin pääkaupunkiseudulle ja Lounais-Suomeen

  Tutkinnassa selvisi, että huumaus- ja lääkeaineet oli salakuljetettu ajoneuvoissa Ruotsista Suomeen. Aineita levitettiin pääasiassa pääkaupunkiseudulle ja myös Porin alueelle.

  Ryhmän jäljille päästiin poliisin oman paljastavan toiminnan ansiosta. Tutkinnassa tehtiin tiivistä yhteistyötä Keskusrikospoliisin ja Lounais-Suomen poliisilaitoksen Porin yksikön kanssa.

  – Rikoskokonaisuuteen liittyvät henkilöt ovat Suomen, Ruotsin ja Alankomaiden kansalaisia. Osalla epäillystä ei ollut aiempaa rikostaustaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Janne Ylinenpää.

  Rikoskokonaisuudessa on seitsemän epäiltyä, joista kolme on edelleen vangittuna. Rikosepäilyt siirtyvät seuraavaksi syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle. Syytteenostamisen määräaika on 4.6.2024.

  Uusimmat

  World News Network
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia