Lisää

  Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati

  Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään Hangossa 4.6. Länsi-Uudenmaan poliisi turvaa osaltaan tapahtuman turvallisuutta sekä liikennettä ja on mukana paraatissa sekä sen oheistapahtumassa. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään 4. kesäkuuta 2024 Hangossa. Paraatin pääjärjestelyistä vastaa Merivoimat. Paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi yleisölle avoimeen päivään kuuluvat esimerkiksi kalustonäyttely, esityslentoja ja MILjazz-kiertueen konsertti. 

  Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista ja Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1200 henkilöä, 40 ajoneuvoa ja 10 ilma-alusta.

  Paraatin ottaa vastaan Merivoimien komentaja kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen. Kenttähartauden pitää kenttärovasti Paavo Ranta, ja paraatijoukkoja komentaa Merivoimien esikuntapäällikkö lippueamiraali Jukka Anteroinen.

  Lippujuhlan päivän yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa laivastoparaati Hangon edustalla 3.6. Kooste laivastoparaatista nähdään 4.6. Ylen lähetyksissä ja Puolustusvoimien julkaisuissa.

  Poliisi turvaa tapahtumaa 

  Länsi-Uudenmaan poliisilaitos vastaa tapahtuman yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta yhdessä Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kanssa. Lisäksi poliisi osallistuu kalustollaan paraatiin.

  − On kunnia, että poliisilaitoksemme saa tänä vuonna olla osa tätä arvokasta valtakunnallista tapahtumaa. Meiltä on paraatissa mukana kolme erilaisiin poliisitehtäviin käytettävää autoa. Poliisimoottoripyöriä käytetään paraatin vetotehtävissä. Lisäksi paikan päällä Hangossa on kattava joukko henkilöstöämme, joka huolehtii, että paraati ja sen oheistapahtumat sujuvat turvallisesti, kertoo ylikomisario Jussi Päivänsalo.

  Paraatikatselmus järjestetään Rukki Areenalla kello 12. Paraati ja sen osana toteutettava ohimarssi alkaa kello 13.15. Ohimarssia, jossa on mukana jalan marssivien osastojen lisäksi 40 ajoneuvoa, voi seurata Appelgrenintiellä. 

  − Pyydämme yleisöä saapumaan paikalle ajoissa ja asettumaan seuraamaan paraatia poliisin sekä puolustusvoimien henkilöstön antaman ohjeistuksen mukaisesti. Paraati toteutetaan tänä vuonna kaupungin keskustassa kohtuullisen kapealla katuverkolla. Pienellä alueella tulee olemaa paljon ihmisiä ja sotilasajoneuvoja samanaikaisesti, ylikomisario Päivänsalo sanoo.  

  Yleisö voi tutustua poliisin kalustoon ja työhön Itäsatamassa

  Paraatin ohella yleisö voi tutustua koko lippujuhlan päivän ajan viranomaisten kalustoon ja toimintaan Itäsatamassa. Paikalla on myös poliisi, jonka tapahtumapisteellä yleisön on mahdollista keskustella esimerkiksi poliisikoulutuksesta sekä poliisin työstä. 

  − Mukana poliisin tapahtumapisteellä on Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen henkilöstön lisäksi Helsingin poliisilaitoksen ja Poliisiammattikorkeakoulun henkilökuntaa sekä opiskelijoita. Kalustonäyttely avautuu kello 10 ja on auki aina kello 19 saakka. Toivotamme kaikki tervetulleeksi poliisin pisteelle, Päivänsalo kannustaa.

  Tapahtuma vaikuttaa liikenteeseen Hangossa etenkin tiistaina 4.6.

  Komisario Hannu Kontola kertoo, että paraativalmistelut ja sitä myötä ensimmäiset vaikutukset liikenteeseen alkavat jo maanantaina 3.6. Esimerkiksi valtatiellä 25 autoilijoiden on hyvä kiinnittää erityistä huomiota liikenneturvallisuuteen, sillä tiellä liikkuu ja sitä pitkin kuljetetaan runsaasti erilaista kalustoa. 

  Eniten muutoksia etenkin Hangon keskusta-alueella tapahtuvaan liikkumiseen tulee kuitenkin tiistaina 4.6. Valtatie 25 tulee ennusteiden mukaan olemaan ruuhkainen, joten autoilla saapuvia kehotetaan varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa. Pahimman ruuhkahuipun oletetaan ajoittuvan aikavälillä 11−13.

  − Yksinkertaisin ohje hankolaisille ja tapahtumaan muualta saapuville on välttää ajoneuvoilla liikkumista Hangon keskustassa paraatitapahtumien aikana. Suosittelemme liikkumista julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä tai jalan. Tarvittaessa pysäköinti on mahdollista Orioninkadun rekkaparkin pysäköintialueella, mistä järjestetään ilmaisia linja-autokuljetuksia tapahtumiin. Vapaita parkkipaikkoja voi myös etsiä Esplanaadin pohjoispuolelta katujen varsilta, komisario Kontola vinkkaa. 

  Lippujuhlan päivän tunnelmia poliisin näkökulmasta voi seurata Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen sosiaalisessa mediassa viestipalvelu X:ssä, Instagramissa ja Facebookissa @LUpoliisi.

  Uusimmat

  World News Network
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia