Lisää

  Itä-Uudenmaan poliisin viime viikon tehtäviä

  Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät yksilön suojaan liittyvät tehtävät, mopovalvonta ja erilaiset eläintehtävät.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Kesäisen kiireinen viikko – tehtävät painottuivat viikonloppuun

  Helteiset kelit näkyivät viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisille välitetyissä tehtävissä. Varsinkin viikonloppuna erilaisia yksilön suojaan liittyviä tehtäviä hoidettiin lähes 200 ja kotihälytyksiä 36. Kokonaistehtävämäärikin perjantai-illan ja sunnuntaiaamun väliseltä ajalta oli huimat 827.

  Eläintehtävät työllistivät poliisia  

  Erilaiset eläintehtävät myös työllistivät partioita eri puolilla poliisilaitoksen aluetta. 

  – Hyvinkäällä, Kytäjän golfkentällä, tehtiin perjantaina 24.5. mahdollinen susihavainto. Varotoimena osa toisesta golfkentästä suljettiin hetkeksi ja läheisen koulun oppilaita ja opettajia kehotettiin menemään sisätiloihin. Lauantaina 25.5. Keravan kaupunkialueella tehtiin useita havaintoja hirvestä. Hirven siirtämistä kaupungista pois ei pystytty tekemään turvallisesti, joten poliisi joutui lopettamaan hirven. Näiden tapahtumien lisäksi liikenteessä sattui päivittäin useita törmäyksiä peurojen ja kauriiden kanssa, kertoo komisario.

  Viikonlopun aikana valvottiin myös tehostetusti kaksipyöräisiä ja niiden kuljettajien kuntoa sekä toteutettiin aseiden ja räjähteiden armonvuosikeräys. Keräykseen kansalaiset pystyivät ilman rangaistuksen pelkoa ilmoittaa ja luovuttaa luvallisia tai luvattomia ampuma-aseita ja räjähteitä.

  – Viime viikon aikana Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella hoidettiin erilaisia poliisitehtäviä yhteensä 1927. Mukaan mahtui edellä mainittujen lisäksi myös omaisuuteen ja väkivaltaan liittyviä tehtäviä. Muutamia vakavampiakin väkivaltaan liittyviä tehtäviä tuli poliisille hoidettavaksi. Väkivaltarikoksia yleisillä ja yksityisillä paikoilla tapahtui yhteensä 97. Rattijuoppoja jäi viime viikolla kiinni 39, Eronen jatkaa.

  Päihtyneen henkilön uhittelu aiheutti ison poliisioperaation

  Päihtynyt henkilö, aiheutti 26.5. sunnuntain vastaisena yönä suurehkon poliisioperaation Nurmijärvellä.

  – Mies oli hieman aiemmin poistettu yksityisasunnossa vietetyistä juhlista huonon ja aggressiivisen käytöksen vuoksi. Tästä suivaantuneena mies oli alkanut lähettää useille henkilöille uhkaavia viestejä. Yksi uhkauksen kohteeksi joutunut henkilö oli soittanut asiasta hätäkeskukseen. Uhkaukset olivat kohdistuneet myös hänen poikaansa. Hän oli kokenut uhkaukset todella pelottaviksi ja epäillyt, että uhkailija voisi ne myös toteuttaa, kertoo rikosylikomisario Anssi Murto.

  Poliisi sai tehtävän hätäkeskukselta aamuyöstä kello 1:28. Tehtävälle osallistui useita poliisin partioita. Epäilty uhkaaja tavoitettiin kotiosoitteestaan Espoosta. Mies päätyi poliisin huostaan. Miehen epäillään syyllistyneen laittomaan uhkaukseen.

  – Miehen suivaantuminen juhlista poistamisesta höystettynä vahvalla päihtymystilalla aiheutti isohkon poliisioperaation. Uhkailuja tehdään entistä heikommalla harkinnalla ja tällä on seurauksensa, sanoo Murto.

  Useisiin autovarkauksiin epäilty kaksikko vangittiin lauantaina

  Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana useisiin moottorikulkuneuvon käyttövarkauksiin liittyvä rikoskokonaisuus.

  Tapauksissa autot on otettu luvatta käyttöön joko autoliikkeiden tai autohuoltoja tekevien yritysten pihoista. Epäillyt tekijät ovat saaneet autojen avaimet haltuunsa murtautumalla yritysten avainkaappeihin.

  – Meillä on ollut kiinniotettuna kaksi henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen useisiin moottorikulkuneuvon käyttövarkauksiin. Molemmilla epäillyillä on kontollaan tältä keväältä useita vastaavanlaisia tekoja. Kyseinen kaksikko vangittiin lauantaina 25.5. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kyseisiin rikoksiin, kertoo rikoskomisario Niina Kolari.

  Epäilty pyrki pakoon – poliisi voitti juoksukilpailun

  Poliisin partio tapasi 20.5. iltakymmeneltä toisen tehtävän yhteydessä henkilön, joka ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä vaan pyrki pakoon. Tässä tapauksessa poliisi veti juoksukilpailussa pidemmän korren ja epäilty saatiin kiinni.

  – Epäilty ei ollut halukas luopumaan hallussaan olleesta laukusta turvallisuustarkastusta varten. Epäilty kuitenkin kertoi, että laukku sisältää epäiltyä kannabista muovikassiin pakattuna. Laukku otettiin poliisin haltuun, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen.

  Mies päätyi kiinniotettuna Vantaan poliisivankilaan. Kuulustelussa hän on myöntänyt syyllistyneensä huumausainerikokseen ja kertoi hankkineensa huumausaineet omaan käyttöönsä.

  Mopovalvontaa, huimia ylinopeuksia ja kortittomia kuljettajia

  Poliisi valvoi viime viikonloppuna mopojen kuntoa, mittasi huimia ylinopeuksia ja tavoitti useita kortittomia kuljettajia.

  – Mopovalvontaa tehtiin valtakunnallisesti jokaisen poliisilaitoksen alueella yhteistyössä Liikenneturvan ja Traficomin kanssa. Valvoimme erityisesti mopojen, mutta myös moottoripyörien ja kevyiden nelipyöräisten ajoneuvojen kuljettajien kuntoa, riittävää ajo-oikeutta, kypärän käyttöä, liikennesääntöjen noudattamista sekä ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kertoo komisario Katri Lehti.

  – Valvonnan aikana tavoitimme kuljettajia, joilla oli asiat ja kalusto kunnossa, mutta myös valitettavan paljon niitä, joilla asiat eivät olleet lain vaatimusten mukaisia. Kirjoitimme viikonlopun aikana useita liikennevirhemaksuja ja valvontailmoituksia. Useista ajopelistä poistimme rekisterikilvet viritysten tai niiden epäkuntoisuuden takia, Lehti jatkaa.

  Tämän lisäksi poliisi valvoi myös raskasta liikennettä ja tavoitti liikenteestä reilut parikymmentä kuljettajaa, joille mitattiin huomattavat ylinopeuslukemat. Ilman rattijuoppoja tai kortittomia kuljettajiakaan ei viikosta selvitty.

  Uusimmat

  World News Network
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia