Lisää

  Kokemäen helmikuisen henkirikoksen esitutkinta on valmistumassa

  Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi Kokemäellä helmikuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Henkirikoksesta epäillään kolmea henkilöä.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Lue taustaa: Kolme vangittu henkirikoksesta Kokemäellä

  Epäilty henkirikos tapahtui torstaina 15. helmikuuta Kokemäen Kauvatsalla sijaitsevassa yksityisasunnossa, missä kuoli 39-vuotias mies.

  Lounais-Suomen poliisi on tutkinut asiaa tappona. Teosta epäillään kolmea 18–25-vuotiasta miestä, jotka tunkeutuivat uhrin taloon. Miehet olivat varustautuneet erilaisin asein, joista ainakin yksi oli ampuma-ase. Kaikkia välineitä ei käytetty teossa.

  – Yhdelläkään epäillyistä ei ollut aseen hallussapitoon oikeuttavaa lupaa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

  Henkirikoksen uhriin kohdistettiin fyysistä väkivaltaa, minkä seurauksena hän menehtyi.

  – Uhrin omaisten suojelemiseksi poliisi ei kerro tekotavasta tarkempia tietoja, Kuure sanoo.

  Teon taustalla esineen omistussuhteet

  Esitutkinnassa poliisi selvitti tapahtumien kulkua, jolloin tiedot ennen tekoa, sen aikana ja sen jälkeen tarkentuivat.

  Tekijät menivät uhrin asuntoon hakemaan yhdellä epäillyllä aiemmin ollutta esinettä, joka oli päätynyt kauppatapahtuman seurauksena uhrille. Tutkinnassa saatiin viitteitä siitä, että tekijöillä oli mahdollisesti tarkoitus anastaa muutakin omaisuutta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

  Epäillyistä kolmesta henkilöstä kaksi on vapautettu tutkintavankeudesta korkeimman oikeuden ratkaisun 2024:20 asettaman käytännön mukaisesti. Yksi henkilöistä on edelleen vangittuna.

  Teon yhteydessä myös muita rikosepäilyjä

  Lisäksi poliisi on selvittänyt törkeää kotirauhan rikkomista, törkeää ryöstöä ja ampuma-aserikosta, jotka kaikki liittyvät kiinteästi henkirikostutkintaan.

  Henkirikoksen esitutkinta on loppuvaiheessa, ja se siirtynee syyteharkintaan lähiaikoina. Määräaika syytteen nostamiselle on 10. heinäkuuta.

  Uusimmat

  World News Network
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia