Lisää

  Oulun Kuivasjärven ulkoilualueella henkirikos, yksi kuollut

  Nuori mies kuoli saamaansa ampumavammaan sairaalassa lauantaiaamuyönä. Poliisi epäilee neljää ihmistä taposta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Poliisi esitti tiistaina iltapäivällä yhtä henkilöä vangittavaksi Oulussa lauantaiyönä 1. kesäkuuta tapahtuneesta epäillystä henkirikoksesta. Oulun käräjäoikeuden päätöksellä henkilö vangittiin.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Noin 20-vuotias mies tuotiin oululaiseen sairaalaan vakavasti loukkaantuneena puoli kolmen aikaan lauantaiyönä 1. kesäkuuta. Mies kuoli saamaansa ampumavammaan myöhemmin samana yönä.

  Poliisi otti heti lauantaiyönä neljä ihmistä kiinni rikoksesta epäiltynä. Epäillyt ovat 22–28-vuotiaita miehiä. Kolme heistä on oululaisia ja yksi ulkopaikkakuntalainen.

  Poliisi esitti yhtä pidätetyistä epäillyistä vangittavaksi Oulun käräjäoikeudessa tiistaina iltapäivällä. Käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Kolme muuta epäiltyä on vapautettu tiistaipäivän aikana. Poliisi epäilee heitä edelleen rikoksista, mutta rikoskomisario Ilkka Riikolan mukaan kynnys vangitsemisvaatimukselle ei heidän kohdallaan täyttynyt. 

  – Esitutkinnassa on selvitetty tapahtumien kulkua ja teon motiivia, mutta ne vaativat edelleen paljon työtä, Riikola toteaa. Riikolan mukaan poliisi on myös tietoinen sosiaalisessa mediassa julkaistusta materiaalista ja tutkii sitäkin asiaa. 

  – Tarkkoja yksityiskohtia emme tässä vaiheessa tutkintaa voi kertoa, mutta poliisi tarkastaa kaikki mahdolliset todisteet ja ottaa huomioon asiaan vaikuttavat seikat tapahtumien kulun ja esimerkiksi teon tahallisuuden arvioimiseksi, Riikola jatkaa.  

  Poliisin tutkimusten perusteella teon tapahtumapaikaksi on täsmentymässä ulkoalue Oulussa Kuivasjärvellä. 

  Poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä ja tiedottaa tarvittaessa, kun esitutkinta on edennyt. Poliisi tutkii tapausta toistaiseksi tappona ja törkeänä ampuma-aserikoksena.

  Uusimmat

  World News Network
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia