Lisää

  Poliisi selvittää Kaisaniemen mielenosoituksen tapahtumia

  Helsingin poliisilaitos selvittää 11. kesäkuuta Kaisaniemen ja Unioninkadun risteyksessä järjestettyyn mielenosoitukseen liittyviä tapahtumia, sekä poliisin toimintaa tilanteessa.

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.

  Helsingissä järjestettiin tiistaina mielenosoitus, jossa mielenosoittajat kerääntyivät Kaisaniemen liikenneympyrään. Osa mielenosoittajista istuutui ajoradalle ja osa mielenosoittajista pysyi jalkakäytävän puolella.

  Helsingin poliisilaitos on tietoinen sosiaalisessa mediassa jaetusta videosta, jossa poliisi estää mielenosoittajaa menemästä kadulle ja mielenosoittaja kaatuu maahan. Helsingin poliisilaitoksella on hallussaan paljon myös omaa videomateriaalia mielenosoituksesta.

  Helsingin poliisilaitos tulee käymään mielenosoituksen tapahtumat läpi ja arvioi poliisien toiminnan oikeasuhtaisuutta tilanteessa. Tarvittaessa päätöksen esitutkinnan aloittamisesta tekee syyttäjä.

  Poliisi otti kiinni 137 mielen­osoittajaa

  Poliisi antoi paikan päällä poistumiskäskyn tiistaina kello 16.40, kun mielenosoittajat kokoontuivat Kaisaniemen liikenneympyrään poliisin kiellosta huolimatta.

  Kello 20.32 mielenosoitukseen osallistuneita kiinniotettuja oli poliisin mukaan yhteensä 137. Kiinniotetut päästettiin vapaaksi esitutkintatoimenpiteiden jälkeen.

  Kiinniottojen perusteena on rikoksilta ja häiriöiltä suojautuminen. Kiinniotettuja epäillään niskoittelusta.

  Ympäristöliike Elokapina aloitti mielenosoituksen tiistaina kello 15 aikaan ja sen oli määrä päättyä keskiviikkona kello 15.

  Uusimmat

  World News Network
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Aiheisiin liittyviä uutisia